Борис Філатов розповів, яка ситуація у Дніпрі на 9 травня

Борис Филатов рассказал, какая ситуация в Днепре на 9 мая

Борис Филатов рассказал, какая ситуация в Днепре на 9 мая - фото: adm.dp.gov.ua

Події
09 травня 2022 15:50

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, як сьогодні справи в нашому місті. Він торкнувся тем святкування Дня Перемоги, евакуації, роботи комунальників та лікарів, а також пояснив, як городяни можуть допомогти.

За словами чиновника, сьогодні у місті не проводилося офіційних заходів на честь Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також не було жодних провокацій і диверсій від російських окупантів, передає Дніпропетровська ОДА. Відзначати свято у Дніпрі не заборонено.

– Усі охочі можуть покласти квіти до пам'ятників, вшанувати ветеранів... Був сьогодні у центрі міста, поспілкувався з людьми. Все спокійно. З метою безпеки місто посилено патрулюють правоохоронці, – сказав Борис Філатов.

Загалом, як сказав мер, наразі у Дніпрі все стабільно. Планується перейменування ще 20 вулиць, назви яких пов'язані з РФ. Комунальники ремонтують дороги, чистять зливи, висаджують квіти. Критична інфраструктура працює. Реагентів для очищення води та медикаментів вистачає. При цьому є в нашому місті й кілька проблем. Борис Філатов закликав всіх городян допомогти їх усунути.

– Серйозна проблема із вандалізмом. Хотілося б звернутися не лише до правоохоронних органів, а й усіх відповідальних громадян. Якщо ви бачите випадок вандалізму, будь ласка, присікайте їх (ред. – вандалів) за допомогою свого впливу громадянського, оскільки стежити за всіма вандалами…правоохоронці просто не в змозі...Місто потребує запасів донорської крові…Хотілося б, щоб люди здавали кров як можна більше, оскільки йде велика кількість поранених (не лише військових, а й цивільних осіб) і, відповідно, це першочергова потреба, – пояснив він і додав, що всі місцеві лікарні та лікарі працюють, а проблеми з кров'ю є у 4-й міській лікарні Дніпра.

Щодо евакуації, то – станом на 9 травня – потік біженців із Дніпра практично припинився. Він не перевищує 100 людей на день. Тож на сьогодні було заплановано один евакуаційний потяг. При цьому біженців з інших регіонів України, які зараз перебувають у Дніпрі, вже дуже багато (тільки офіційно зареєстрованих 90 тисяч людей, а усього їх приблизно вдвічі більше), через що йде велике навантаження на міську інфраструктуру. Більшість з ВПО – це люди старше 60 років, які не збираються залишати наше місто та їхати у західні області. У зв'язку з цим влада Дніпра подумує відкрити другий будинок для людей похилого віку, щоб підтримати старих людей, які дуже потребують допомоги.

Крім того, зараз Дніпро на першому місці в Україні з волонтерської діяльності – створенню та передачі продуктових наборів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах