У Білорусі розпочалися раптові навчання: чим це загрожує Україні

У Білорусі розпочалися раптові навчання: чим це загрожує Україні -

У Білорусі розпочалися раптові навчання: чим це загрожує Україні - фото: twitter.com/MOD_BY

Події
05 травня 2022 12:31

Українці почали переживати після того, як у мережу потрапили відеоролики, що в Білорусі до кордону їде військова техніка і нібито розпочинаються навчання. Стало відомо, чому це відбувається і чим можуть такі навчання загрожувати Україні.

Як повідомили у щоденному огляді розвідки Міноборони Великобританії, переміщення білоруських сухопутних військ відповідає сезонним нормам. У травні традиційно настає кульмінація зимового тренувального циклу у Білорусі.

Наразі все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб знати найважливішу інформацію

При цьому британська розвідка повідомляє, що РФ може спробувати представити ці навчання як загрозу для України, щоб консолідувати на півночі країни українські сили, а не дати воювати на Донбасі.

Інформація від британської розвідкиІнформація від британської розвідки

Радник керівника ВП Олексій Арестович також прокоментував раптову перевірку військ у Білорусі. В інтерв'ю на каналі Фейгін Live він сказав, що це – реакція на польські навчання поблизу Білорусі. 

- Там зараз серія навчань. І в країнах Балтії, і в Польщі йде. Тож білоруська армія реагує, так завжди буває. Це стандартна військова діяльність. Тут можна особливо не боятися, – сказав Арестович.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах