У Дніпрі відкрили пам’ятник екс-ректору ДНУ Миколі Полякову

У Дніпрі відкрили пам’ятник екс-ректору ДНУ Миколі Полякову -

У Дніпрі відкрили пам’ятник екс-ректору ДНУ Миколі Полякову - фото: dv-gazeta.info

Події
04 травня 2022 12:39

У Дніпрі вшанували пам'ять колишнього ректора Дніпровського національного університету імені Гончара Миколи Полякова. Він очолював навчальний заклад протягом 22 років.

Як повідомили у пресслужбі університету, 1 травня Миколі Полякову мало б виповнитися 76 років. На місці його поховання встановили монументальний барельєф, який на довгі роки нагадуватиме про його непересічну особистість.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрі вшанували пам'ять Миколи Полякова -У Дніпрі вшанували пам'ять Миколи Полякова - фото: dnu.dp.ua

Образ очільника ДНУ у граніті втілив відомий дніпровський скульптор Володимир Небоженко. Він є автором сучасного монументального "літопису ДНУ в постатях" і багато років товаришував з Миколою Вікторовичем Поляковим.

На місці поховання Миколи Полякова відкрили барельєф -На місці поховання Миколи Полякова відкрили барельєф - фото: dnu.dp.ua

Для довідки:

Микола Вікторович Поляков – доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент НАН України, академік Академії наук вищої освіти України, Української екологічної академії наук, Академії соціальних технологій і місцевого самоврядування, Академії інформатизації освіти, член-кореспондент Міжнародної академії астронавтики, лауреат Державної премії України в галузі освіти й премії імені М.К. Янгеля НАН України, Почесний громадянин міста Дніпра. Микола Поляков очолював ДНУ з 1998 по 2020 роки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах