Працювали за їжу: на Дніпропетровщині людей вербували в трудове рабство

Працювали за їжу: на Дніпропетровщині людей вербували в трудове рабство -

Працювали за їжу: на Дніпропетровщині людей вербували в трудове рабство - фото: euneighbours.eu

Події
03 травня 2022 13:16

У Дніпропетровській області четверо людей постануть перед судом за торгівлю людьми. Вони обманом перевозили безхатченків до фермерських господарств, де змушували їх задарма працювати.

Злочинна група складалася з чотирьох осіб – це двоє організаторів та двоє виконавців. Так, 65-річний власник фермерського господарства та 52-річний управляючий підібрали спільників, оплачували їх послуги з пошуку та вербування соціально-незахищених осіб. Вони залучали безхатьків до примусової праці на власних об’єктах, розповіли у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Двоє співучасників відвідували місця, де частіше за все знаходились безхатьки, – вокзали й базари в різних обласних центрах. Потім доводили людей до стану алкогольного сп’яніння та доправляли до сільськогосподарських угідь у Петриківському районі. Там люди працювали фактично за їжу, не мали нормальних умов життя та роботи.

Люди жили в жахливих умовах -Люди жили в жахливих умовах - фото: dp.npu.gov.ua

В ході поліцейської операції вдалося звільнити з трудового рабства 60 людей. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігурантів та у місцях, де утримували робітників. Також вилучили докази.

Вдалося звільнити 60 людей -Вдалося звільнити 60 людей - фото: dp.npu.gov.ua

Чотирьом особам повідомили про підозру у торгівлі людьми. 30 квітня кримінальне провадження з обвинувальним актом направили до Петриківського районного суду Дніпропетровської області з додатковою кваліфікуючою ознакою – вчинено організованою групою. Трьом чоловікам та жінці загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Члени групи постануть перед судом -Члени групи постануть перед судом - фото: dp.npu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах