За 500 євро: дівчат з Дніпра продавали за кордон для заняття проституцією

За 500 євро: дівчат з Дніпра продавали за кордон для заняття проституцією -

За 500 євро: дівчат з Дніпра продавали за кордон для заняття проституцією - фото: istockphoto.com

Події
25 квiтня 2022 16:20

У Дніпрі чоловік вербував молодих жінок для сексуальної експлуатації, а потім переправляв їх до інших країн.

У пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області розповіли, що дніпрянин у соцмережах публікував оголошення про "високооплачувану роботу за кордоном". З дівчатами, яких цікавила пропозиція, зустрічався особисто в кафе. Там він вмовляв їх виїхати за кордон, щоб зайнятися проституцією. Натомість обіцяв 140 євро за годину "роботи" та можливість подальшої легалізації за кордоном.

Жертвами чоловіка ставали дівчата, які потрапили у складне матеріальне становище. За кожну завербовану дівчину він отримував 500 євро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На подібну пропозицію погодились троє дніпрянок. Вони сіли на потяг до Івано-Франківська, щоб потім виїхати за кордон. Правоохоронцям вдалося виявити дівчат та чоловіка у потягу, яких вирушив з залізничного вокзалу Дніпра. Чоловіка затримали, а дівчат доправили назад додому.

Чоловіка, який торгував дівчатами, затримали -Чоловіка, який торгував дівчатами, затримали - фото: dp.npu.gov.ua

В суботу, 23 квітня, правоохоронці провели вдома у дніпрянина обшуки. У нього вилучили компютерну техніку, телефон та інші речові докази. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за торгівлю людьми. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Також правоохоронці встановили ще одного чоловіка, який міг бути причетний до торгівлі людьми. За місцем його мешкання під час обшуку виявили пістолет "Стінгер" та російські прапори. Йому загрожує кримінальна відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах