Криворізькі волонтери розробили для військових швидкісний автомобіль

Криворізькі волонтери розробили для військових швидкісний автомобіль -

Криворізькі волонтери розробили для військових швидкісний автомобіль - фото: suspilne.media

Події
24 квiтня 2022 16:30

Волонтери з Кривого Рогу спеціально для військових спроектували та виготовили модель швидкісного автомобіля. Зробили його з доступних деталей, тому він дешевий, але маневровний.

Як розповів розробник автівки Віталій Бризгалов, раніше його команда працювала над виробництвом електромобіля, але наразі вони займаються волонтерством і працюють для військових, передає "Суспільне". Тому вирішили створити автомобіль для них.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами чоловіка, на автівку можна закріпити зброю – протитанковий комплекс чи кулемет. При цьому він не дублює звичайні моделі, які є більш помітними та габаритними. Їхню модель не помітно, вона може рухатися болотом та бездоріжжям, не втрачаючи швидкості.

Наразі машина проходить останні випробування. Планується, що наступного тижня автомобіль почне працювати на нашу перемогу.

Вчора, 23 квітня, на міському автодромі Кривого Рогу відбулися випробовування виготовленої моделі в умовах, наближених до бойових. Командир окремого батальйону територіальної оборони Юрій Сіньковський, який взяв участь у проведенні краш-тесту, зауважив, що машина швидкісна, надійна та маневрована.

Тепер команда Віталія Бризгалова готується зробити ще декілька таких авто, тому закликають усіх охочих допомагати матеріалами, коштами та власними руками.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах