У Дніпрі вилучатимуть автівки у водіїв, які влаштовують гонки і дрифт

У Дніпрі вилучатимуть автівки у водіїв, які влаштовують гонки і дрифт -

У Дніпрі вилучатимуть автівки у водіїв, які влаштовують гонки і дрифт - фото: t.me/SituationCenterDnipro

Події
24 квiтня 2022 10:23

У Дніпрі у водіїв, які влаштовують гонки на вулицях або дрифтують, будуть забирати автомобілі. Відповідне рішення 23 квітня ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У протоколі засідання говориться про те, що з 24 лютого в Україні діє воєнний стан. З цього часу у дніпрян виникає занепокоєння у разі руху автомобілів, які використовують вихлопні системи без шумопоглинача. Також занепокоєння викликають водії, які застосовують агресивне водіння. Деякі люди можуть сприймати це як переміщення військової техніки або застосування боєприпасів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та недопущення соціальної напруги у Дніпрі комісія вирішила:

  • Заборонити у місті рух авто, що використовують у своїх конструкціях систему випуску відпрацьованих газів "прямострум", інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач. Заборона діятиме до кінця воєнного стану;
  • Патрульні, які виявлять такі автомобілі, або водіїв, що застосовують агресивне водіння, або позбавлені рішенням суду права керування авто, можуть примусово вилучати автівки з подальшою постановкою їх на спеціальний майданчик. Це рішення також діятиме до кінця воєнного стану;

Заступник міського голови Михайло Лисенко повідомив, що деякі водії  продовжують влаштовувати гонки по місту, зокрема у комендантську годину. Він пояснив, що якщо таких водіїв зупинить патрульна поліція, то вони можуть вже прощатися зі своєю машиною.

Він також додав, що ЗСУ зараз дуже потрібні автомобілі, тому вилучені авто, скоріш за все, передаватимуть на потреби армії.

Михайло Лисенко про нові правила -Михайло Лисенко про нові правила - фото: facebook.com/profile.php?id=1845160915

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах