Куди можна повідомляти про потреби у кормах та ветеринарних препаратах

Куди можна повідомляти про потреби у кормах та ветеринарних препаратах -

Куди можна повідомляти про потреби у кормах та ветеринарних препаратах - фото: pexels.com

Події
17 квiтня 2022 17:23

Власники тварин та волонтери можуть повідомляти про потреби у кормі та ветеринарних препаратах на спеціальному сайті.

Як повідомили у Держпродспоживслужбі, власники тварин, притулків, розплідників, волонтери, ОТГ можуть залишати заявки щодо потреб у кормах та ветеринарних препаратах на сайті, який був розроблений у рамках кампанії "Хвостаті заручники війни". Всі заявки будуть опрацьовані залежно від надходження корму в певну область.

На сайті повідомляється про те, що з початку повномасштабної війни в "гарячі точки" відправили більше 300 тон корму, а допомогу отримали 12 тисяч собак та 9 тисяч котів.

У Держпродспоживслужбі закликають власників тварин із розумінням ставитись до поточної ситуації, оскільки пріоритет у наданні допомоги першочергово надається притулкам, розплідникам та тваринам, які тривалий час залишалися без господарів та перебувають у критичному стані.

Також звертаємо увагу на те, що годувати тварин, які тривалий час залишалися без їжі, необхідно дуже помірно. Годування тварин досхочу може нашкодити їхньому фізіологічному стану і навіть призвести до загибелі.

У тварин, які довго перебували в стані голоду, процеси травлення сповільнені, вони не здатні перетравлювати великий обсяг корму, що може викликати отруєння, розлади травлення та інші наслідки. Порції корму необхідно збільшувати поступово, щоб уникнути фізіологічних порушень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах