На Дніпропетровщині затримали священника за співпрацю з рф

На Дніпропетровщині затримали священника за співпрацю з рф -

На Дніпропетровщині затримали священника за співпрацю з рф - фото: ukrinform.ua

Події
08 квiтня 2022 15:11

У Дніпропетровській області правоохоронці затримали священнослужителя Української православної церкви Московського патріархату. Його підозрюють у співпраці з країною-агресором російською федерацією.

Як розповіли у пресслужбі обласної прокуратури, починаючи з 24 лютого священник під час молитовних богослужінь перед своєю паствою та відвідувачами підтримував позицію патріарха російської православної церкви Кирила, а також дії влади рф. Окрім цього, настоятель храму виправдовував військове вторгнення росії і надавав вказівки прихожанам, як надавати допомогу збройним силам рф.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання священника. У нього вилучили комп’ютерну техніку та документацію підтримки агресора.

Настоятелю храму вже повідомили про підозру за фактом пособництва у плануванні, розв'язуванні та веденні агресивної війни та дій, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі та ненависті. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що раніше у прокуратурі прокоментували обстріл човна на Дніпропетровщині, на якому евакуювалися люди з Херсонської області.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах