Зґвалтували дівчину і бабусю, розстріляли човен з людьми: Вілкул про звірства окупантів

Зґвалтували дівчину і бабусю, розстріляли човен з людьми: Вілкул про звірства окупантів -

Зґвалтували дівчину і бабусю, розстріляли човен з людьми: Вілкул про звірства окупантів - фото: t.me/vilkul

Події
08 квiтня 2022 09:15

Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти зґвалтували на Херсонщині вагітну 16-річну дівчину та 78-річну бабусю. На Каховському водосховищі росіяни обстріляли човен з цивільними – четверо людей загинули, серед них дитина.

Вілкул розповів, що у звільнених селах Херсонської області вже відновлюється мирне життя, але разом з цим стає відомо про страшні історії. Так, в одному із сіл на інгулецькому напрямку окупанти зґвалтували вагітну 16-річну дівчину та 78-річну бабусю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вчора, 7 квітня, приблизно о десятій ранку на Каховському водосховищі біля бази відпочинку "Світанок" у Мар'янському Криворізького району росіяни обстріляли човен з мирними людьми. За словами Олександра Вілкула, човен плив з боку Первомаївки для того, щоб евакуювати людей з окупованої частини Херсонської області. Окупанти розстріляли його з берега "Градами".

У цей момент у човні знаходилися 14 людей – 11 дорослих і троє дітей. Двоє дорослих чоловіків і жінка загинули на місці. Дитина 13 років померла пізніше. Семеро людей госпіталізували до лікарні, а ще двоє зникли безвісти. Вілкул наголошує, що це був сьомий рейс цього човна і окупанти точно знали, що там знаходяться мирні люди, але все рівно розстріляли їх ракетами.

Також очільник Криворізької військової адміністрації повідомив, що ЗСУ успішно б'ють ворога на далеких підступах до Кривого Рогу, однак у межах Кривого Рогу впали уламки ворожої ракети, внаслідок чого одна людина не важко пошкодила ногу.

Оновлено в 13:20: у пресслужбі обласної прокуратури повідомили, що 7 квітня російські окупанти здійснили прицільний артилерійський обстріл системою залпового вогню "Град" по цивільним, які на човні намагалися покинути окуповану ворогом територію Херсонської області до села Мар’янка Криворізького району на Дніпропетровщині. Подолавши на човні відстань у 15 кілометрів, окупанти у береговій смузі обстріляли людей.

Внаслідок ворожої атаки – 4 загиблих цивільних, серед яких одна дитина, 7 – отримали численні осколкові поранення, серед яких теж діти. Місце перебування ще двох людей, які були у човні на момент обстрілу, не встановлено, на місці тривають пошукові заходи.

Прокурори розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Окупанти обстріляли мирних жителів під час евакуації на Дніпропетровщині  -Окупанти обстріляли мирних жителів під час евакуації на Дніпропетровщині - фото: dnipr.gp.gov.ua

Четверо людей загинули, у тому числі одна дитина-Четверо людей загинули, у тому числі одна дитина- фото: dnipr.gp.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах