Як зараз працюють державні нотаріальні контори у Дніпропетровській області

У Дніпропетровській області працюють державні нотаріальні контори

У Дніпропетровській області працюють державні нотаріальні контори - фото freepik.com

Події
09 березня 2022 16:00

На Дніпропетровщині державні нотаріуси працюють за графіком. Наразі вони надають деякі послуги за спрощеною процедурою.

Як повідомили у Дніпропетровській обладміністрації, зараз довіреності та заповіти нотаріуси оформлюють не на спеціальних бланках, а на звичайному папері. І такий документ має юридичну силу.

За словами начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Івана Легостаєва, військовослужбовці можуть посвідчити довіреності та заповіти у командирів своїх формувань. Але це не стосується довіреностей на право розпорядження нерухомістю і корпоративними правами. У таких випадках треба звертатися до нотаріусу.

Під час воєнного стану не працюють державні реєстри нерухомості через те, щоб запобігти витоку персональних даних. Тому тимчасово неможливо оформити майнові права. Наприклад, скласти договір купівлі-продажу, вступити у спадщину.

Також нині призупинено строк подачі заяв на прийняття спадщини. Тож до кінця дії воєнного стану з цим можна не поспішати.

Дізнатися адреси та телефони нотаріальних контор можна тут. Перш ніж їхати, краще пересвідчитися щодо можливих змін у графіку роботи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах