Яку медичну допомогу можна безкоштовно отримати у приватних лікарнях

Яку медичну допомогу можна безкоштовно отримати у приватних клініках -

Яку медичну допомогу можна безкоштовно отримати у приватних клініках - фото: freepik.com

Події
21 лютого 2022 16:39

Пацієнти можуть укладати декларацію із сімейним лікарем, консультуватися у вузьких спеціалістів, проходити обстеження на виявлення пухлин та отримувати інші медичні послуги у приватних лікарнях. Причому, деякі з них повинні надавати безкоштовно.

Як повідомили у Національній службі здоров'я України (НСЗУ), безкоштовну допомогу надають лише ті приватні лікарні та лікарі, які уклали договори із НСЗУ. Також обсяг цієї допомоги залежить від пакета, яким заклад підписав контракт.

На яку безкоштовну медичну допомогу можна розраховувати у приватних лікарнях та як її отримати:

  • Якщо пацієнт уклав декларацію із сімейним лікарем, педіатром або терапевтом, який працює у приватній лікарні або є фізичною особою-підприємцем, то він обслуговуватиметься у нього безкоштовно. Він зможе отримати консультації, електронні рецепти, здати базові аналізи та пройти обстеження;
  • Консультації у вузьких спеціалістів, які уклали договір із НСЗУ щодо амбулаторного пакету. Повна його назва – "Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах". Безкоштовну консультацію можна отримати за наявності електронного направлення. Без направлення можна звернутися до гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога, фтизіатра та лікаря, у якого пацієнт із хронічними захворюваннями перебуває під наглядом;
  • Спостерігати за перебігом вагітності та проходити необхідні обстеження, готуючись до пологів. Для цього потрібно обрати лікарню, яка має договір з НСЗУ щодо пакету "Ведення вагітності в амбулаторних умовах". Напрямок до гінеколога для спостереження за вагітністю отримувати не потрібно;
  • Пріоритетні амбулаторні послуги щодо раннього виявлення новоутворень. У тих лікарнях, які уклали договори з НСЗУ щодо пакетів "Мамографія", "Бронхоскопія", "Колоноскопія", "Гістероскопія", "Цистоскопія" та "Гастроскопія". Для обстеження пацієнт чи пацієнтка повинні мати електронне направлення;
  • Мобільна паліативна допомога, послуги гемодіалізу, реабілітації та інші. Для цих послуг у пацієнта має бути електронний напрямок.

Як дізнатися, які приватні заклади надають безкоштовну медичну допомогу?

На сьогодні понад тисячу приватних лікарень по всій країні надають безкоштовні медпослуги. Дізнатися, які саме це роблять, можна на сайті НСЗУ.

Також можна звернутися до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Додаткову інформацію можна отримати безпосередньо у лікарні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах