У МОЗ розповіли чи корисно дихати над картоплею

В МОЗ рассказали полезно ли дышать над картошкой - фото

В МОЗ рассказали полезно ли дышать над картошкой - фото

Події
20 лютого 2022 10:52

Деякі українці продовжують "лікуватися", дихаючи парою над відвареною картоплею. Мовляв, це допомагає боротися із кашлем та застудою. У МОЗ розповіли, корисно це чи шкідливо.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, сухе повітря дійсно викликає дискомфорт під час застуди, оскільки дратує слизові оболонки носоглотки. Зволожене повітря полегшує симптоми, але застуду не лікує. Більше того, дихання гарячою парою може призвести до термічних опіків шкіри, дихальних шляхів, слизових носа та рота. Особливо небезпечно це для ніжної шкіри дітей.

У МОЗ категорично не рекомендують дихати гарячою парою людям з високою температурою, тому що це може ще більше підвищити її. Людина від перегріву може навіть знепритомніти. Крім того, дихання над гарячою картоплею посилює набряк слизової горла.

- Важливо зрозуміти, що пара неспроможна усунути запалення, він, навпаки, посилює його. Такі "інгаляції" дають поштовх поширенню запалення на сусідні тканини. Як наслідок можуть виникнути ускладнення: гайморит, отит, лімфаденіт, – кажуть у міністерстві.

Якщо у людини високий тиск, серцево-судинні захворювання, кровотечі з носа, то подібні "інгаляції" над картоплею можуть бути дуже небезпечними. 

Щоб покращити стан при хворобі краще скористатися зволожувачем повітря. І те, лише за умови, що у вашому будинку повітря сухе.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах