Отримай відповідь: чи є на дорогах Дніпра та області фантомні патрульні

Отримай відповідь: чи є на дорогах Дніпра та області фантомні патрульні.

Отримай відповідь: чи є на дорогах Дніпра та області фантомні патрульні. Фото: mvs.gov.ua

Події
19 лютого 2022 18:14

Вранці 25 січня на патрулювання українських доріг вийшли поліцейські "фантоми". Стало відомо, чи є у Дніпрі та області фантомні патрульні.

Як повідомили у прес-службі поліції Дніпра, на дорогах Дніпра та області таких автомобілів ще немає. Оскільки проект тільки-но почали реалізовувати, автомобілі поки що не закупили. Загалом в Україні є лише 4 такі автомобілі. Коли спеціальні автомобілі з'являться у регіоні, невідомо.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Наразі всі чотири автомобілі "Фантомних" патрульних зосереджені в Київській області. Вони призначені для запобігання правопорушенню та можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнути до відповідальності якомога більше водіїв. Сама наявність цих автомобілів на дорозі та розуміння водіїв, що такий автомобіль може так само рухатися у потоці транспорту, та відреагувати на правопорушення у разі виявлення, дисциплінує дотримуватися правил дорожнього руху.

"Фантоми" працюють так: спеціальний комплекс на борту реєструє порушення під час руху самого автомобіля поліції. У разі порушення автомобіль зупиняють та повідомляють про відповідальність.

За інформацією МВС, ці пересувні комплекси фіксації швидкості можуть визначати до 50 цілей, що рухаються одночасно.

Нагадаємо, що перші фантомні патрулі зібрані на основі кросоверів Skoda Kodiaq сірого кольору, однак у поліції також планують використовувати й інші моделі автомобілів. Сумарна вартість перших чотирьох " Фантомів " складає 3,7 мільйона гривень, при цьому "Укрінфрапроект" планує закупити авто інших моделей.

25 січня на дороги України виїхали фантомні патрулі: як вони виглядають.25 січня на дороги України виїхали фантомні патрулі: як вони виглядають. Фото: mvs.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах