У місті обшуки: молодь втягували до наркоманії під виглядом державної програми

Молодь втягували до наркоманії під виглядом державної програми -

Молодь втягували до наркоманії під виглядом державної програми - фото: pexels.com

Події
18 лютого 2022 12:14

Правоохоронці викрили масштабну схему розповсюдження наркотиків, яка діяла майже у всіх регіонах України. Її суть полягала у видачі рецептів для придбання ліків, зловживання якими призводить до трагічних наслідків.

Як розповіли в прес-службі ДБР, угруповання почало працювати з 2014 року під виглядом державної програми лікування наркозалежних. Вони мали допомагати людям, але в результаті ще більше втягували молодь у наркоманію.

За попередньою версією слідства, зловмисники мали зв'язки з чиновниками в правоохоронних органах. Самі ж правоохоронці також заробляли на цій схемі. Так, організатори створили незаконні підприємства, які відкрили наркологічні кабінети у великих містах України.

У схемі також брали участь і аптеки. За даними ГБР, за кількасот гривень зловмисники продавали рецепти на 40 таблеток метадону. Потім покупці законно отримували метадон та перепродували його на чорному ринку. Одна точка реалізовувала в середньому до двох-трьох тисяч рецептів на місяць. За попередньою оцінкою щомісяця вдавалося заробляти близько десяти мільйонів гривень.

Сьогодні правоохоронці проводять понад 40 обшуків у Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Дніпрі.

Попередня кваліфікація справи:

  • перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки;
  • незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів організованою групою;
  • незаконні придбання, збут чи використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, вчинені організованою групою.

Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Якщо у вас є будь-яка інформація про незаконну діяльність подібних наркологічних кабінетів, просимо дзвонити на гарячу лінію ДБР за телефоном: (044) 300 27 07.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах