Для пенсіонерів та особливих дітей: у Дніпрі реалізують три соціально значущі проекти

У Дніпрі в рамках "Бюджету участі" покращать життя пенсіонерів та особливих дітей - фото: ukrainianwall.com

У Дніпрі в рамках "Бюджету участі" покращать життя пенсіонерів та особливих дітей - фото: ukrainianwall.com

Події
18 лютого 2022 11:00

"Бюджет участі" – спеціальна програма, яка дозволяє простим людям шляхом голосування впливати на розподіл місцевого бюджету. Відомо, що в рамках неї у 2022 році у Дніпрі реалізують три соціально значущі проекти, які покращать життя пенсіонерів та дітей.

Як розповів начальник відділу організаційної роботи з громадськими проектами департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міськради Владислав Соловйов, за п'ять років існування "Бюджету участі" у Дніпрі було реалізовано лише два соціальні проекти. Це з тим, що такі проекти не витримували конкуренцію з муніципальними і гуманітарними проектами. 2021-го року у додатку "Бюджету участі" відбулися зміни – соціальні проекти почали змагатися лише з іншими соціальними проектами, тобто всередині категорії. На останню із загального бюджету програми було виділено частину грошей, пише НМ.

З шести поданих і потім допущених до голосування соцпроектів перемогли три - "Тренажер для бабусі" (3609 голосів), "Сучасний простір для особливих дітей" (2753 голоси), "Дітям - все найкраще" (2300 голосів). Їх усі реалізують для дніпрян упродовж 2022 року.

Проект Проект

Згідно з проектом "Тренажер для бабусі", на суму один мільйон та 380 тисяч гривень для пенсіонерів Дніпра буде закуплено спеціальні вікові тренажери. Їх встановлять на відкритих майданчиках біля всіх соціальних терцентрів, щоб люди похилого віку змогли займатися спортом на свіжому повітрі максимально безпечно (нагляд соцпрацівників).

Проект Проект

Відповідно до проекту "Сучасний простір для особливих дітей", на суму близько 458 тисяч гривень у відділенні денного перебування для дітей з інвалідністю створять зони, спрямовані на розвиток навичок самообслуговування та подолання соціальної ізольованості. Приміщення, за словами Владислава Соловйова, облаштують сучасними меблями, технікою та обладнанням, що розвиває. Зазначимо, що автором цього проекту була мати місцевої дитини з особливими потребами.

Проект Проект

Згідно із проектом "Дітям – все найкраще", на суму близько 497 тисяч гривень у Дніпрі відкриють відділення раннього втручання для дітей. Там на ранній стадії визначатимуть проблеми у розвитку малюків, щоб їх можна було вчасно почати позбавлятися. Діти зможуть стати здоровими.

Нагадаємо, що всього у 2022 році в рамках програми "Бюджет участі" у Дніпрі реалізують 82 проекти-переможця. 20 із них – освітні, 14 – гуманітарні, 6 – медико-соціальні, 21 – інформаційно-молодіжні, а ще 21 – муніципальні. Реалізація проектів коштуватиме 48 мільйонів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах