Бізнесмен Максим Поляков продає акції своєї ракетної компанії за 1 долар

Бізнесмен Максим Поляков продає акції своєї ракетної компанії за 1 долар -

Бізнесмен Максим Поляков продає акції своєї ракетної компанії за 1 долар - фото: forbes.ua

Події
18 лютого 2022 10:19

Відомий український підприємець Максим Поляков вклав у ракетну компанію Firefly Aerospace понад 210 мільйонів доларів. Через чотири роки американський уряд захотів, щоб він продав свою частку. Півтора місяці пошуку привели до того, що бізнесмен передає 58% своїх акцій за 1 долар.

Як повідомив Максим Поляков, усю частку в американській ракетній компанії він передає співзасновнику та СЕО компанії Тому Маркьюзіку.

- Дорогі CFIUS, Військово-Повітряні сили та 23 агентства США, які змінили мені та судять мене усіма своїми діями останні 15 місяців. Сподіваюся, ви тепер щасливі, – написав Максим Поляков.

Також він додав, що має український паспорт і що він любить Україну.

Максим Поляков викупив активи компанії Firefly Aerospace після її банкрутства у 2017 році. До цього компанія три роки працювала над легкою ракетою, але з настанням українця все змінилося. Разом із Поляковим Firefly повністю змінила архітектуру ракети-носія та підхід до бізнесу. За чотири роки бізнесмен вклав у компанію понад 210 мільйонів доларів, повідомляє Forbes.

Наприкінці грудня стало відомо, що Комітет із іноземних інвестицій США (CFIUS) зажадав, щоб Поляков продав свою частку. Американський уряд почав переживати, що залучення українця до ракетного бізнесу США загрожує національній безпеці країни. На думку влади, інтелектуальна власність на технології Firefly через Полякова могли потрапити до України, Росії чи іншої країни, яка теж розвиває свою ракетну програму.

Варто зазначити, частка підприємця могла коштувати близько 500 мільйонів доларів, якщо спиратися на оцінку Firefly в торішньому інвестиційному раунді.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах