Яке покарання загрожує за самовільне розклеювання оголошень на стовпах

Яке покарання загрожує за самовільне розклеювання оголошень на стовпах -

Яке покарання загрожує за самовільне розклеювання оголошень на стовпах - фото: tamlife

Події
17 лютого 2022 16:34

У Дніпрі не можна розклеювати листівки на опорах електромереж, зупинках, фасадах будівель тощо. За це передбачені штрафи.

Як розповіли у міській раді, за минулий рік інспекція з благоустрою склала 144 адмінпротоколи щодо самовільного розклеювання оголошень у недозволених місцях. Розмір штрафу для фізичних осіб становить від 340 до 1360 грн., для юридичних – від 850 до 1700 грн.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Відповідні перевірки відбуваються щоденно у кожному районі міста. Найчастіше оголошення клеять на стовпи, будинки та об'єкти благоустрою. Співробітники КП "Дніпровський електротранспорт" регулярно зчищають з опор контактної мережі тисячі незаконних рекламних листівок, оголошень. При цьому ушкоджується фарба, що надалі призводить до корозії та руйнування опори.

Клеїти листівки можна на спеціальних дошках оголошень біля ОСББ та ЖБК по всьому місту. Деякі голови правління ОСББ домовляються із приватними компаніями на розміщення реклами, наприклад, у ліфті, та отримують гроші за користування цією площею. Відповідно до закону, якщо якась компанія хоче розмістити рекламу на фасаді, має бути низка погоджень із міськрадою, щоб це не виглядало хаотично та відповідало правилам благоустрою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах