Гуфман: Уряд позбавив 33 тисяч сімей з Дніпропетровської області права отримувати субсидії

Гуфман: Уряд позбавив 33 тисяч сімей з Дніпропетровської області права отримувати субсидії

Гуфман: Уряд позбавив 33 тисяч сімей з Дніпропетровської області права отримувати субсидії

Події
16 лютого 2022 15:36

У Дніпропетровській області лише цього опалювального сезону "завдяки" уряду без субсидій залишилися 33 тисячі сімей. Про це керівник Дніпропетровської регіональної парторганізації "Опозиційна платформа - За життя" Геннадій Гуфман написав на офіційній сторінці у Facebook.

- У нинішньому опалювальному сезоні уряд скоротив кількість одержувачів компенсації на оплату житлово-комунальних послуг у Дніпропетровській області на 14%, або на 33 тисячі сімей. За шість років, з 2016 року, кількість жителів області, які отримують житлово-комунальні субсидії, скоротилася більш ніж наполовину – з 430 до 208 тисяч сімей, – написав Гуфман.

Він зазначив, що ситуація з позбавленням людей субсидій у Дніпропетровській області не є унікальною: в Україні різко зменшилася кількість сімей, які отримують субсидії. Якщо 2020-го допомогу отримували понад 3 млн сімей, то 2021-го – майже на півмільйона менше. "Так роблять псевдореформатори, які працюють "на довірі": приходять до влади, підвищують тарифи та обіцяють допомогу, а потім кажуть "усім, кому ми повинні, ми прощаємо". Тарифи продовжують зростати, а допомога скорочується: і у розмірі, і за кількістю отримувачів", - наголосив він.

Геннадій Гуфман наголосив, що команда партії "Опозиційна платформа - За життя" послідовно виступає за зниження цін на комунальні послуги.

"Питання тарифів на послуги ЖКГ сьогодні одне з найгостріших у нашій країні, бо люди не в змозі оплачувати "космічні" платіжки. Ми йдемо до Європи? Тож давайте платити за комуналку як у Європі – 8-10% від доходів. Все, що вище, держава має компенсувати", - резюмував Гуфман.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах