Чи можна отримати термін за відправлення відвертих фото другої половинки

Чи можна отримати термін за відправлення відвертих фото другої половинки -

Чи можна отримати термін за відправлення відвертих фото другої половинки - фото: freepik.com

Події
16 лютого 2022 13:45

За відправку еротичної фотографії своїй другій половинці можна отримати реальний кримінальний термін, оскільки людину в такому разі вважають "розповсюджувачем порнографії".

За даними платформи "Опендатабот", щороку в Україні відкривають близько 1200 кримінальних проваджень за поширення порнографії. Наприклад, минулого року таких випадків було 1493. При цьому до суду передали лише половину з них – 797. Ще 205 закрили на етапі досудового слідства.

Адвокат Денис Овчаров зазначив, що кожен українець може отримати кримінальний вирок за відправку своїм партнерам чи знайомим еротичних фото чи відео. Пояснив він це тим, що держава не має чіткого розуміння, що саме вважається "поширенням порнографії".

Також згідно зі статтею, немає різниці між поширенням власного чи комерційного сексуального контенту. Таким чином, відповідальність можуть нести як автори, так і користувачі порносайтів, онлайн-платформ, наприклад OnlyFans. Зазвичай уже в суді встановлюють, чи є суспільна небезпека у такому порноконтенті.

Для довідки:

Стаття 301 Кримінального кодексу України "Ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів" передбачає покарання:

  • Частина перша – штраф від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або арешт терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років;
  • Частина друга – штраф від 34 тисяч до 85 тисяч гривень або обмеження волі терміном до п'яти років, або позбавлення волі на той самий термін;
  • Частина третя – позбавлення волі на строк від трьох до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах