У Кривому Розі втрачає зір левеня, яке живе на фермі

У Кривому Розі втрачає зір левеня, яке живе на фермі -

У Кривому Розі втрачає зір левеня, яке живе на фермі - фото: pixabay.com

Події
15 лютого 2022 10:55

У мешканця Кривого Рогу восени минулого року у приватній власності з'явилося африканське левеня. Нещодавно він почав втрачати зір. Зоозахисники впевнені, що тварину утримують у неналежних умовах.

Левеняті потрібна операція

Шестимісячне левеня Еліна живе на кінній фермі у Кривому Розі. Її власник Ігор Боков розповів, що побачив у мережі інформацію про левенят, яких відмовилася годувати мати, тому вирішив взяти одну тварину собі. Тоді левеняті був лише один місяць. За словами чоловіка, рішення обмірковував два тижні, радився з друзями та лікарями, потім звернувся до працівників київського розсадника та оформив документи про відчуження тварини, передає "Супільне".

Левеня вже п'ять місяців живе у криворожанина. Нещодавно Еліна почала втрачати зір, а її власник тепер збирає гроші на її операцію. Чоловік каже, що одна з причин – це штучне вигодовування, через що левеня не отримало вітаміни, які мала дати мати. А друга причина – це генетика. Операція коштуватиме дві тисячі доларів.

У Кривому Розі потрібна допомога левеняті -У Кривому Розі потрібна допомога левеняті - фото: suspilne.media

Як зазначив ветеринар Віктор Корольков, у Кривому Розі лікувати левеня нікому, тому його треба відвозити до іншого міста.

Зоозахисники вважають, що левеня утримують у поганих умовах

Криворізький зоозахисник Антон Пушков упевнений, що левеня утримують у неналежних умовах, що й впливає на здоров'я тварини. Вони звернулися до Держекоінспекції, щоби там звернули увагу на ситуацію.

Також зоозахисник сумнівається, що умови, в яких утримують левеня, наближені до диких, природних. Він стверджує, що на тварині цілий день заробляють, фотографуючись із нею. Тому припускає, що було збито її цикл, а це вплинуло на здоров'я.

Ігор Боков запевняє, що на леве він не заробляє.

Юрист Іван Ясіка розповідає, що в інтернеті постійно з'являється інформація щодо продажу екзотичних тварин. При цьому прямої заборони на утримання та розведення диких тварин в Україні немає. Кожен власник повинен мати документи, що підтверджують походження тварини та ветеринарний паспорт з відповідними примітками про щеплення. Але найголовніший критерій – створення відповідних умов проживання тварині.

Наразі Ігор чекає дзвінка від київських ветеринарів. Левицю оперуватимуть. Після операції чоловік планує тримати левеня біля себе до року. Потім хоче побудувати вольєр не менше 200 квадратних метрів та створити для левиці відповідні умови для проживання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах