Мер Дніпра розповів про створення Територіальної оборони міста

Мер Дніпра розповів про створення Територіальної оборони міста -

Мер Дніпра розповів про створення Територіальної оборони міста - фото: slovoidilo.ua

Події
14 лютого 2022 16:31

У Дніпрі планують створити міський центр територіальної оборони. Відповідне розпорядження опублікував мер.

Як повідомив Борис Філатов, планується розпочати проектування сучасного комплексу оборони та безпеки. Кожен бажаючий зможе там проводити час, займаючись військовою та військово-спортивною підготовкою. Заняття відбуватимуться під керівництвом Збройних Сил за участю міста, але на новій професійній основі.

За словами мера, у Дніпрі створять єдиний Центр опору, де оперативно та професійно вирішуватимуться питання організації оборони та військово-патріотичного виховання.

До Центру опору увійде:

  • Єдиний комплекс для розміщення, управління, рекрутингу, підготовки, постачання, військово-спортивного та патріотичного виховання молоді, вивчення історії для нашої бригади Територіальної оборони ЗСУ, а також цивільних добровольчих формувань та структур цивільної оборони, передбачених законом.
  • У Центрі зможуть займатися не лише резервісти, а й їхні діти, дружини та батьки. Центр оборони має стати головним хабом для комунікації та проведення зустрічей друзів-патріотів. Військово-патріотична підготовка має бути максимально зручною та корисною для саморозвитку людини.
  • Він має бути розміщений у межах міста, щоб там були зручні комунікації і туди було легко дістатися, щоб було місце для розвитку різних активностей, комфортного громадського середовища.
  • У проекті окрім адміністративних об'єктів – облаштування полігону для вогневої, тактичної, інженерної, медичної підготовки, практичної та снайперської стрільби, курсів виживання, орієнтування, цивільної оборони, бою у місті, різних тирів та стрільбищ, тактичного поля, смуги перешкод.
  • Будівництво Центру дозволить налагодити системну роботу органів оборони та безпеки Дніпра, військової та цивільної влади.

Філатов попросив городян, які мають компетенції, знання та мотивацію взяти участь у розробці проекту такого Центру.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах