Експерти розібрали "психологічний портрет" Артемія Рябчука

Експерти розібрали "психологічний портрет" Артемія Рябчука -

Експерти розібрали "психологічний портрет" Артемія Рябчука - фото: tsn.ua

Події
12 лютого 2022 12:59

Фахівці не знайшли очевидних ознак психічного захворювання у "дніпровського стрільця" Артемія Рябчука, але звернули увагу на невеликі відхилення у поведінці.

Цими вихідними Артемія Рябчука мають відправити на психіатричну експертизу. Вона триватиме 21 день і після цього буде зрозуміло, в якому стані перебував Артемій на момент скоєння злочинів.

Фрагменти відео з першим допитом та записи Рябчука ТСН дала подивитися психіатру, графологу та криміналісту.

Не забудьте подписаться на канал Vgorode.ua в Telegram.

Відео з першим допитом Артемія Рябчука одразу ж після його затримання показали психіатру Олександру Іванову та судовому експерту Юрію Ірхіну. Психологу-графологу Марині Фоменко запропонували проаналізувати почерк дніпровського стрільця. Єдине, у чому сходяться думки всіх трьох фахівців – терміновик Рябчук не виглядає людиною із психічним захворюванням.

Судовий експерт та психолог-криміналіст Юрій Ірхін вважає, що хлопець цілком психічно здоровий. Переглянувши відео допиту, він дивується: у стрільця не побачив жодної жалості до своїх жертв чи каяття через досконале. Більше того, зізнається, що його вражає, як поводиться Артемій Рябчук під час самого розстрілу.

- Як у комп'ютерній грі. Він ні про що не спіткнувся, не поводився як слон у посудній лавці, хоч там і досить тісно. Ні разу не спіткнувся про лежачих, жодного разу в калюжу крові не настав, не послизнувся, – дивується фахівець.

У той самий час психіатр Олександр Іванов переконаний, що з хлопця на момент стрілянини було змінено свідомість. На допиті він часто скаржиться, що останні кілька тижнів перед трагічною ніччю мало спав. І саме це, певен психіатр, могло стати причиною того, що Рябчук взявся за зброю.

- Це все-таки стан зміненої свідомості, що настав виключно через недостатній сон. Я чудово розумію, що через тяжкість досконалого усвідомлення цього до нього ще не зовсім дійшло, – каже лікар.

Графолог Марина Фоменко, вивчивши почерк стрільця, зазначила, що манера його листа вказує на те, що Рябчук є людиною цілеспрямованою та догматичною. Всі свої плани він виношує довго та ретельно. Але цього разу сталося інакше. Вона припускає, що під час служби якийсь конфлікт чи якась тривала некомфортна ситуація витягли на поверхню дуже старі спогади та тригери, і це призвело до стрілянини.

- Такі страшні випадки трапляються, коли йде ретравматизація. Тобто спрацьовує такий собі тригер, закладений ще з дитинства. І якщо ми поговоримо з друзями сім'ї, вони скажуть, що це чудова сім'я. Але ми не знаємо, які там усередині були стосунки, – каже фахівець.

Відомо, що Артемій Рябчук жив у повній сім'ї – з мамою, татом та старшою сестрою. Сім'я була віруючою. У селі про них відгукувалися добре. 2018 року від хвороби помер батько хлопця. Досі всі друзі та знайомі "дніпровського стрільця" приголомшені його вчинком.

Найпростішим поясненням було б те, що Рябчук має хворобу, яка досі себе не проявляла. Але судовий експерт Юрій Ірхін переконаний, що недуга психіатрична експертиза навряд чи покаже.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах