МВС знайшло порушення у частині, де служив Артемій Рябчук

МВС знайшло порушення у частині, де служив Артемій Рябчук -

МВС знайшло порушення у частині, де служив Артемій Рябчук - фото: focus.ua

Події
09 лютого 2022 10:16

Комісія МВС під час проведення службового розслідування виявила факти "позастатутних відносин" у військовій частині 3021 у Дніпрі, де проходив службу Артемій Рябчук.

Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, представники комісії провели анкетування серед учасників особового складу частини.

- Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, який ось-ось почнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть направлені найближчими днями до ГБР, – розповідає Єнін.

За його словами, виявлені факти позастатутних відносин ще не свідчать про мотиви розстрілу. Їх має встановити Державне бюро розслідувань.

Під час службового розслідування МВС виявило кілька порушень, у тому числі й ті, що могли призвести до трагедії.

- Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка має бути належним чином замкнута. Також викликає питання якість інструктажу перед вступом у наряд та нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня, – розповів заступник міністра МВС.

Євген Єнін пообіцяв, що наприкінці цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра і зможе подати більш ґрунтовну доповідь.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах