Де і як перевірити, чи платять за вас податки та чи офіційно ви працюєте

Де і як перевірити, чи платять за вас податки та чи офіційно ви працюєте -

Де і як перевірити, чи платять за вас податки та чи офіційно ви працюєте - фото: pexels.com

Події
08 лютого 2022 16:57

В інспекції з праці та зайнятості населення розповіли, на яких електронних сервісах дніпряни можуть перевірити офіційне працевлаштування та чи сплачує роботодавець за них податки.

Як розповіла начальниця інспекції Тетяна Янушкевич, досить часто трапляється таке, що людину беруть на роботу, але вона повністю не проходитиме "закріплення" юридично – людина надає всі документи, а при звільненні роботодавець не виплачує заробітну плату і з'ясовується, що працівника не оформили.

Перевірити сумлінність роботодавця можна на порталі Пенсійного фонду. Там можна отримати інформацію про трудову діяльність, страховий стаж, суми внесків, сплачених до ПФУ, розмір заробітної плати, а також подати заявку на отримання пенсії (при досягненні відповідного віку та страхового стажу). Крім того, можна отримати витяг з реєстру застрахованих осіб.

Зареєструватися можна за електронним цифровим підписом (ЕЦП), який можна отримати в державній податковій службі або в будь-якому іншому акредитованому центрі сертифікації ключів, а також на сервісі Приват24 від ПриватБанку та деяких інших банках. Або за логіном та паролем, які можна отримати у відділенні Пенсійного фонду, взявши з собою паспорт, ідентифікаційний код та заповнивши заяву.

Якщо ви звільнилися, можна онлайн зареєструвати в центрі зайнятості. Інформацію про розмір виплат можна переглянути тут. Ще можна побачити повний розмір своїх доходів на сайті податкової, але це лише в тому випадку, якщо людина працювала легально.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах