У Дніпрі людям без домівок надають місця для ночівлі та їжу: куди звертатися по допомогу

У Дніпрі людям без домівок надають місця для ночівлі та їжу: куди звертатися по допомогу.

У Дніпрі людям без домівок надають місця для ночівлі та їжу: куди звертатися по допомогу. Фото: dniprorada.gov.ua

Суспільство
29 листопада 2023 17:54

У Дніпрі почав роботу "Соціальний патруль", який допомагає людям без постійного місця проживання. Так, бездомні особи мають змогу переночувати в теплі, прийняти душ і отримати безкоштовний гарячий обід.

Як повідомили у Дніпровській міськраді, зробити це можна у відділенні для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги, що знаходиться за адресою вулиця Лоцманська, 22-А.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відтепер раз на тиждень містом курсує "Соціальний патруль", який виявляє бездомних мешканців. Соцробітники можуть запропонувати допомогу і відвезти людину, за її згодою, у відповідне відділення.

Соціальне таксі.Соціальне таксі. Фото: dniprorada.gov.ua

Наразі у такому відділені знаходиться 25 бездомних осіб. Там вони отримують комплексну допомогу. Також з людьми працюють соціальні робітники, які допомагають відновити документи, соціальні зв’язки та знайти роботу.

Зазначається, що у відділенні людина отримує допомогу до моменту вирішення своїх проблем.

- Також у нас працює пункт обігріву. Ним можуть скористатися мешканці та гості міста, що опинились у складних обставинах. У пункті можна перебувати до 3-х годин, випити гарячого чаю, скористатись ванною кімнатою та банком одягу з теплими речами. За потреби у пункті можна лишитись на ніч, - йдеться у повідомленні.

Відділення для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги.Відділення для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги. Фото: dniprorada.gov.ua

Теплі речі у відділенні для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги.Теплі речі у відділенні для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги. Фото: dniprorada.gov.ua

Якщо ж ви побачили на вулиці людину, яка потребує допомоги, повідомте про це за номером: (073) 785-64-63.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у Дніпрі відкрили центр підтримки бізнесу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах