Що робити, якщо ви застрягли у ліфті

Що робити, якщо ви застрягли у ліфті.

Що робити, якщо ви застрягли у ліфті. Фото: depositphotos.com

Суспільство
12 листопада 2023 15:08

Під час відключення електроенергії не рекомендується користуватися ліфтами. Проте іноді знеструмлення трапляються раптово, тож в цей час можна опинитися в ліфті.

У Департамент муніципальної безпеки Києва розробили пам’ятку з правилами, яких слід дотримуватися, якщо ви "застрягли" у ліфті.

Якщо ви застрягли у ліфті, то вам варто:

1. Заспокоїтися і намагатися переконати себе, що панікувати не потрібно. Нічого страшного не сталося.

2. Не натискати одразу або поспіль на всі кнопки у ліфті й не стрибати в ньому. Також не варто самотужки намагатися відчинити двері ліфтової кабіни.

3. Спробувати викликати диспетчера за допомогою відповідної кнопки. Або зателефонувати в аварійно-ліфтову службу та повідомити про проблему й своє місцеперебування.

У департаменті нагадують, що в ліфтових кабінах або ж у під’їзді мають бути оголошення з номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт. Тож варто сфотографувати або записати цей номер заздалегідь.

У разі відсутності такого номеру варто звернутися до керуючої компанії, ОСББ або  ЖЕКу, що обслуговує будинок, і попросити про розміщення контактних даних аварійно-ліфтової служби.

4. Якщо диспетчер або аварійно-ліфтова служба не відповідають, зателефонуйте до служби "101". Так, до вас мають виїхати інші рятувальні служби.

5. Якщо ви не маєте змоги скористатися телефоном, покличте на допомогу мешканців будинку. Вони можуть викликати відповідні служби.

6. Якщо в ліфтовій кабіні стало жарко, розстебніть або зніміть верхній одяг. Воду рекомендують пити повільно.

Якщо ж вам не стає краще, сядьте на підлогу і витягніть ноги.

7. Коли приїдуть рятувальники, чітко виконуйте всі їхні вказівки.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що КМДА опублікувала 14 порад, як підготуватися до вимкнень електроенергії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах