Як не замерзнути взимку: рекомендації українцям від Укренерго

Як не замерзнути взимку: рекомендації українцям від Укренерго

Як не замерзнути взимку: рекомендації українцям від Укренерго фото: rbc.ua

Комуналка
28 червня 13:40

Через складну ситуацію в енергосистемі вже зараз час розпочинати підготовку до зимових відключень світла, особливо для жителів будинків з електричним опаленням.

Наразі тривають ремонти й відновлення енергосистеми та у серпні відключення зменшаться до 4-6 годин на добу, розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Утім ворог продовжує обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури і слід підготуватися вже зараз до можливих відключень понад 6 годин.

Жителям багатоквартирних будинків необхідно подбати про:

  • здійснення утеплення будівель;
  • встановлення автономних джерел живлення.

- Якщо у вас багатоквартирний будинок, я б рекомендував збиратися із сусідами й проводити утеплення. Це дозволить зменшити споживання електрики на опалення, адже тоді будівлі будуть добре утримувати тепло", — пояснив Кудрицький.

У той час автономні джерела живлення допоможуть продовжити роботу для насосів, щоб за відключень світла був доступ до водопостачання та опалення.

- Слід подбати про автономні джерела живлення для насосів, які використовуються для прокачування води та тепла у відповідних внутрішньобудинкових мережах. Такі резервні джерела енергії потрібні, щоб у разі відключення електрики не втратити водопостачання й опалення", — додав керівник Укренерго.

Жителям приватних будинків необхідно подбати про:

  • купівлю генераторів;
  • встановлення твердопаливних котлів;
  • утеплення будинків.

Проте слід пам'ятати, що електрика з генератора виходить досить дорогою — близько 25 гривень за кіловат-годину. Також є варіанти встановлення твердопаливного котла й утеплення будинку.

Найголовніша рекомендація - економне споживання електрики у вигляді використання електроприладів, які споживають багато енергії, в нічний час.

Раніше, ми писали про те, що в Україні створили застосунок для моніторингу відключення світла. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах