Українці скаржаться на невиплату субсидій: реакція Пенсійного фонду

Українці скаржаться на невиплату субсідій: реакція Пенсійного фонду -

Українці скаржаться на невиплату субсідій: реакція Пенсійного фонду - фото: Gettyimages/Bloomberg

Комуналка
11 липня 2023 12:19

На неопалювальний період призначення субсидій розпочалося ще в травні, для більшості одержувачів перерахунок був здійснений автоматично. Але багато українців скаржаться, що після цього їм безпідставно перестала приходити допомога на оплату ЖКП.

Зокрема проблема виникла в Полтавській області, але вона є в багатьох регіонах України, оскільки на припинення виплат субсидій із закінченням опалювального сезону скаржаться і жителі інших областей.

За словами головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, при перерахунку житлових субсидій і пільг на період, що розпочався з 1 травня, в інформаційних системах Пенсійного фонду було використано інформацію про тарифи та заборгованість на ЖКП, яку постачальники послуг направили в особисті електронні кабінети на веб-порталі Фонду.

В результаті перерахунку виявилося, що не всі постачальники комунальних послуг  надали достовірну інформацію про тарифи та борги громадян. Зокрема, це стосується таких підприємств, як "Полтаватеплоенерго", "Лубнитеплоенерго", "Полтавагаз".

- Відтак склалася ситуація, коли кошти за житлово-комунальні послуги нараховані вчасно, але у невірно визначених розмірах, - повідомило ПФУ.

Відновлення виплати субсидій тим громадянам, яким вони були припинені внаслідок завантаження помилкової інформації зазначеними комунальними організаціями, можливе лише на підставі повторних звернень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах