У "Нафтогазі" пояснили, чому у платіжках за газ нараховують більші суми

У "Нафтогазі" пояснили, чому у платіжках за газ нараховують більші суми -

У "Нафтогазі" пояснили, чому у платіжках за газ нараховують більші суми - фото: pexels.com

Комуналка
02 вересня 2022 14:06

У газопостачальній компанії "Нафтогаз" нагадали споживачам про важливість вчасної передачі показань за спожитий газ та пояснили, чому це потрібно робити вчасно.

Коли передавати показання?

Передати дані закликають до 5 вересня, щоб потім у квитанціях були нараховані правильні об’єми спожитого газу. Робити це потрібно кожного місяця з 1 по 5 число.

Куди та кому передавати показання?

Передавати показання лічильника потрібно не "Нафтогазу", а оператору ГРМ (облгазу). Саме їхні працівники приходять знімати дані лічильника, перевіряти стан газового обладнання тощо.

Передати показання оператору ГРМ (облгазу) можна одним із способів:

  • На сайті або в чатботі вашого облгазу;
  • Зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу;

Як вираховується сума платіжки й чому важливо передавати показання вчасно?

"Нафтогаз" як постачальник газу, формуючи рахунки, використовує дані від операторів ГРМ. Так вимагає законодавство. Ви передаєте показання вашому облгазу, а він завантажує дані на інформаційну платформу Оператора ГТСУ. Саме з цієї платформи "Нафтогаз" бере об’єми спожитого газу й множить їх на ціну, зафіксовану в межах вашого поточного тарифного плану.

Якщо клієнт не передав показання лічильника чи передав їх запізно, оператор ГРМ завантажує на платформу граничні об’єми споживання відповідно до Кодексу ГРМ. Тому важливо передавати інформацію вчасно, щоб у платіжках не було нараховано більшої суми.

Якщо у вас є питання про нарахування об’ємів або норми споживання газу, то можна надіслати листа на пошту: client@gas.ua.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах