У Дніпрі підвищили тариф на обслуговування будинків

У Дніпрі підвищили тариф на обслуговування будинків -

У Дніпрі підвищили тариф на обслуговування будинків - фото: freepik.com

Комуналка
15 липня 2022 13:52

У Дніпрі оголосили результати конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків, а також повідомили про подорожчання їхніх послуг.

У міській раді розповіли, що суд ухвалив позов громадської організації "Громадський контроль" щодо визнання недійсним конкурсу у 2019-му році з призначення управителів багатоквартирних будинків. Департамент житлового господарства провів новий конкурс. За його результатами переможцями стали два КП – "Жилсервіс-5" і "Жилсервіс-14". Ці підприємства були єдиними учасниками.

З новим конкурсом змінився і тариф на обслуговування багатоквартирних будинків. Він у середньому виріс на 25-30%. Директор департамент Владислав Грицай заявив, що цього не сталося, якби не було позову до суду, оскільки пролонгація договору (продовження строку чинності) здійснювалася щороку за відсутності заперечень у сторін. Окрім цього, на збільшення тарифу вплинуло зростання його складових – зарплат для робітників, подорожчання енергоносіїв і т.п.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В обслуговуванні внутрішньобудинкових систем будинків додалася ще одна послуга – газопостачання. Тобто збільшився загальний обсяг виконання робіт та їхня вартість. У грошовому вимірі, плата, наприклад, за однокімнатну квартиру збільшилася у середньому на близько 35 гривень.

Усі переплати мешканців попередньому управителю будуть повернуті. Тобто необхідно із заявою звернутися до попереднього управителя, щоб перерахувати оплати на актуальне підприємство.

Комунальне підприємство "Жилсервіс-5" обслуговує  Шевченківський, Чечелівський, Новокодацький, Центральний, Самарський та Амур-Нижньодніпровський райони міста. Комунальне підприєство "Жилсервіс-14" обслуговує будинки Індустріального та Соборного районів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах