У Дніпрі відкриється найбільший артпроєкт року: що там можна побачити

У Дніпрі відкриється найбільший артпроєкт року: що там можна побачити -

У Дніпрі відкриється найбільший артпроєкт року: що там можна побачити - фото: dniprorada.gov.ua

Дозвілля та їжа
16 травня 2023 16:37

У червні у Дніпрі розміститься тимчасовий культурний простір "Модуль тимчасовості" (MOT). До цього він працював у Києві.

Як повідомили у міській раді, модуль тимчасовості – це двоповерхова будівля, складена з 27 контейнерів-модулів, із виставкою робіт світових та українських художників. Тут також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Мета проєкту – привернути ще більше уваги до України та зібрати кошти на відновлення культурних установ, які постраждали внаслідок російської агресії. А ще завдання MOT — за допомогою мистецтва привернути ще більше уваги  до культурних проєктів, які реалізуються в країні попри війну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрі відкриється новий простір -У Дніпрі відкриється новий простір - фото: dniprorada.gov.ua

Основу "Модуля тимчасовості" становить виставковий простір, де представлена експозиція з полотнами, скульптурами, інсталяціями та аудіовізуальними творами 28 художників із десяти країн світу. В експозиції "Модуля тимчасовості" беруть участь гучні імена світової артсцени. Серед українців – Жанна Кадирова, Марія Куліковська, Роман Мінін, Олексій Кондаков, Олексій Сай, Нікіта Кравцов, Володимир Манжос (WAONE). З повним переліком учасників можна ознайомитися на сайті простору.

Тут можна буде побачити роботи українських митців -Тут можна буде побачити роботи українських митців - фото: dniprorada.gov.ua

На період своєї роботи МОТ також стане майданчиком для кінопоказів. А ще тут відбуватимуться перформанси, лекції та дискусії. Частиною простору стане гіфтстор – своєрідний сувенірний магазин. Після завершення проєкту команда MOT планує організувати благодійний аукціон. На ньому виставлять частину робіт, представлених в експозиції простору, а також інші твори художників.

Організатори МОТ акумулюють кошти з продажу квитків, а також весь прибуток з гіфтстору і вторговані гроші з аукціону як окремий грошовий фонд. 100 % цих коштів передадуть на відбудову українських артінституцій, пам’яток і музеїв. Таким чином кожен, хто придбає квиток, будь-що в гіфтсторі або візьме участь в аукціоні, автоматично долучиться до поповнення фонду та допоможе у відновленні культури.

"Модуль тимчасовості" відкриється у Дніпрі 4 червня і працюватиме без вихідних упродовж трьох тижнів: у будні з 13:00 до 20:00 та у вихідні 11:00 до 20:00.

МОТ почне працювати у червні -МОТ почне працювати у червні - фото: dniprorada.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах