Диван зачекає: куди піти у Дніпрі на цьому тижні -
Диван зачекає: куди піти у Дніпрі на цьому тижні
Дозвілля та їжа
08 серпня 2022 13:16
Диван зачекає: куди піти у Дніпрі на цьому тижні - фото: freepik.com

Ми зібрали найцікавіші заходи, які пройдуть у Дніпрі протягом робочого тижня – з 8 по 12 серпня.

Сплав на каяках "Діївські плавні. Захід сонця на Дніпрі"

Дніпрян запрошують у Діївські плавні -
Дніпрян запрошують у Діївські плавні - фото: freepik.com

На сьогоднішній день плавні є системою озер та проток, покритих очеретом, травами, ліліями і деревами поваленими бобрами. Жодної спеціальної підготовки не потрібно. Діївські плавні відрізняються повільною течією, тому прекрасно підходять як і для новачків так і для бувалих каякерів.

Телефони для довідок і запису: (068) 68 22 557, (066) 38 45 093, (093) 80 22 383

Де: зустріч групи на ж/м Покровський (Червоний Камінь)

Коли: 9 і 11 серпня, 18:30-20:30

Скільки коштує: 300 гривень

Благодійна виставка "Неприйняття"

На виставці збирають гроші на ЗСУ -
На виставці збирають гроші на ЗСУ - фото: dniprorada.gov.ua

На виставці можна побачити 170 картин від українських художників, серед яких є військові митці, що зараз служать у ЗСУ. Окрім картин, зали будуть доповнені відповідними до тематики інсталяціями та скульптурами. Серед яких ви зможете побачити:

  • Незвичайну скульптуру Путіна, яку можна буде знищувати у різний спосіб щодня за найбільший донат ЗСУ;
  • "Вакуумовані бажання" – в залі депресії стоятиме вішалка з реальними мріями українців, справдитися яким завадила війна;
  • Відео-інсталяція зруйнованої багатоповерхівки у залі торгу. Зібрані під час виставки кошти передадуть на потреби ЗСУ. Детальніше про виставку за посиланням.

Де: площа Троїцька, 5-А, третій поверх (Музей українського живопису)

Коли: кожного дня, 11:00-19:00

Скільки коштує: донат на ЗСУ

Вечірня прогулянка на каяках по Діївським плавням

Містян запрошують на вечірню прогулянку на каяках -
Містян запрошують на вечірню прогулянку на каяках - фото: freepik.com

Діївські плавні – унікальний куточок дикої природи в межах нашого міста. Свою назву ця місцевість одержала від імені козака Максима Дія, який був першопоселенцем у цих краях. Незважаючи на безпосередню близькість до цивілізації, плавні приховують у собі майже незайманий заплавний ліс. Вузькі протоки, дерева, що нависають, і численні острови створюють відчуття повністю дикого місця. А влітку тут цвітуть білі лілії, що говорить про гарну чистоту тутешніх вод.

Попередній запис на екскурсію (обов'язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або Телеграм.

Де: зустріч групи на каяк-станції TRAVEL KAYAK Dnipro (Набережна Заводська, 80Д)

Коли: 10, 11 і 12 серпня, 18:30

Скільки коштує: дорослий – 300 гривень, діти з 7 років – 200 гривень. Дітей до 7 років садять із батьками у каяк безкоштовно

Фільм "Швидкісний поїзд"

П’ятеро найманих вбивць, яких пов’язує одна й та сама місія, опиняються разом в швидкісному поїзді. Що це, дивний збіг чи хитросплетений план? Герої з’ясують це власними методами.

Вистава "За надмірну любов"

Вистава "За надмірну любов" -
Вистава "За надмірну любов" - фото: ukrdrama.dp.ua

Сучасна українська письменниця Марія Матіос через свої автобіографічні спогади в книзі "Вирвані сторінки з автобіографії" проводить нас лабіринтами складних людських доль відомих митців Західної України. Творців вистави вразила сповідь авторки книги, в якій піднімається тема тоталітарної системи і ролі митця в ній, а саме: роздуми про фільм "Білий птах із чорною ознакою" режисера Юрія Іллєнка, загадкову загибель композитора Володимира Івасюка, сміливий виступ-протест Марії Матіос у Чернівецькій філармонії та розповідь про злети і падіння солістки балету Національної опери.

Де: Національний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Коли: 11 серпня, 18:00

Скільки коштує: 100 гривень

Вечірня прогулянка-екскурсія на каяках

У Дніпрі можна покататися на каяках -
У Дніпрі можна покататися на каяках - фото: freepik.com

Наприкінці робочого тижня дуже гостро відчувається накопичена негативна енергія. Її треба кудись виплескувати. Можна зустрітися з друзями за келихом пива або філіжанкою кави, а можна рванути на каяках до Зеленого острова.

Попередній запис на екскурсію (обов'язково) за телефоном: 096-925-62-79 (Леся), через Viber або Телеграм.

Де: зустріч групи біля входу в Мануйлівський парк (колишній Воронцовський парк)

Коли: 12 серпня, 18:00

Скільки коштує: дорослий – 300 гривень, діти з 9 років – 250 гривень. Дітей 7-8 років садять із батьками у каяк безкоштовно. Місце вважається заброньованим за передоплатою 50 гривень.

Зоопарк "Жива планета"

У воєнний час завдання батьків – не лише зберегти життя та здоров'я собі та своїм дітям, а й максимально убезпечити маленьких дітей від тривоги та занепокоєння. Виявляється, незвичну терапію проводять тварини! Окутуючи дітей своїм теплом та ласкою, мешканці зоопарку допомагають малюкам подолати стрес та відчути себе щасливими та радісними.

Де: парк імені Лазаря Глоби

Коли: кожного дня, 10:00-20:00

Скільки коштує: 100-150 гривень

Балет "Карміна Бурана"

В основі цього грандіозного твору лежать вірші та пісні мандрівних поетів ХІІІ століття. Зміст так званих "Баварських пісень" (дослівний переклад назви) досить різноманітний: це і весняні хороводи, і любовна лірика, і навіть філософські пошуки, що стоять поряд з темою гріховних радощів життя. Але найголовніше у цьому творі – це музика Карла Орфа. Саме в ній начебто сховане все наше життя. І кожен, хто вміє чути і відчувати знайде в цій музиці своє – настільки багато в ній граней та нюансів. Пояснити музику словами неможливо, але саме завдяки їй створюється гіпнотичний магнетизм твору. Є в ній якась незбагненна містика. Начебто все просто, але остаточних відповідей немає.

Де: Дніпропетровський академічний театр опери і балету

Коли: 12 серпня, 18:00

Скільки коштує: 100-350 гривень

Концерт "Світові хіти"

Відомі хіти виконає оракестр -
Відомі хіти виконає оракестр - фото: pexels.com

У концерті пролунає музика з кінофільмів: "Пірати Карибського моря", "Володар перстнів", "Індіана Джонс", "Кабаре", "Аромат жінки", "Джеймс Бонд", "Амелі", "Красуня". Виконувати їх буде естрадно-симфонічний оркестр театру.

Де: Національний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Коли: 12 серпня, 18:00

Скільки коштує: 100-250 гривень

Фільм "Тор: любов і грім"

Убивця богів впевнений, що його місія, – звільнити всі світи від небожителів, які ніколи не були зацікавлені ні в чому, крім власної вигоди. Тому він вирішує знищити весь світ богів. Щоби подолати загрозу, Тор мусить відмовитися від ідеї піти на пенсію. Йому слід повернутися у форму і знову захищати всі світи. Щоправда, тут повернулася колишня, руйнується все навколо і ніхто не хоче допомагати. У скандинавського бога не буває все просто.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах