Дивовижна Україна: місця, які обов’язково треба відвідати після перемоги -
Дивовижна Україна: місця, які обов’язково треба відвідати після перемоги
Дозвілля та їжа
10 травня 2022 14:49
Дивовижна Україна: місця, які обов’язково треба відвідати після перемоги - фото: ukrainer.net

З початком повномасштабної війни весь світ по-новому відкрив для себе Україну. Тепер в очах багатьох ми – європейська країна з багатою історією, культурою та хоробрими людьми. Після нашої перемоги ми продовжимо відкривати для себе дивовижну Україну і досліджувати її незвідані куточки. Для любителів мандрівок у гори, ліси чи каньйони Vgorode зібрав декілька неймовірних місць, які має відвідати кожен українець.

Водоспад "Білі камені"

Водоспад "Білі камені" на Дніпропетровщині -
Водоспад "Білі камені" на Дніпропетровщині - фото: instagram.com/sunkissed_ukraine

Маловідоме диво Дніпропетровщини – це водоспад "Білі камені". Він розташований на річці Інгулець і має висоту 12 метрів. Таку назву водоспад отримав, скоріше за все, через стрімкий потік води, який після падіння вкриває каміння білою піною. Детальніше про цей водоспад ми писали тут.

Де знаходиться: річка Інгулець біля Кривого Рогу у Дніпропетровській області.

Оптимістична печера

Оптимістична печера одна із найгарніших печер Тернопільщини -
Оптимістична печера одна із найгарніших печер Тернопільщини - фото: travel.rbc.ua

Справжня перлина Тернопільщини – це найдовша у світі гіпсова печера. Відкрили її у 1966 році. Заплутані лабіринти печери мають понад 200 кілометрів ходів, галерей і гротів. Окрім цього, тут є кристали, сталактити і геліктити, а також підземні озера. Найбільшим скарбом печери вважають вторинні мінеральні утворення, які протягом десятків тисяч років росли у підземних порожнинах.

За своєю площею та структурою Оптимістична печера унікальна та не має аналогів у світі. На сьогодні вона перебуває у стані дослідження та недостатньо обладнана для масового туризму, однак екскурсії проводять у супроводі спелеологів.

Де знаходиться: село Королівка Борщівського району Тернопільської області.

Озеро Несамовите

Озеро Несамовите вважається одним із найпопулярніших озер в Карпатах -
Озеро Несамовите вважається одним із найпопулярніших озер в Карпатах - фото: instagram.com/miishynin

Несамовите – озеро льодовикового походження, яке вважається одним із найчистіших. Через це при нулю градусів водойма замерзає, а в найспекотнішу пору року зберігає крижану температуру. З озером повязано немало народних переказів та повір'їв. Поруч знаходиться найвища гора України Говерла, тому під час мандрівки до озера можна піднятися і на її вершину.

Де знаходиться: на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей в масиві Чорногора.

Лемурійське озеро

Рожеве Лемурійське озеро в Херсонській області -
Рожеве Лемурійське озеро в Херсонській області - фото: instagram.com/mary_lu888

Одне з найвідоміших природних див нашої країни – українське Мертве море або Лемурійське озеро. Знаходиться воно у Херсонській області. Солоність озера становить 300 грамів солі на літр води, що на 50 грамів більше, ніж у відомому Мертвому морі.

Однак головна особливість Лемурійського озера – це рожевий колір. Вода забарвлюється через дію сонця на водорості Дуналіелла. Тому чим жаркіше літо, тим колір озера яскравіший. Назва озера походить від міфічного континенту Лемурія, який, згідно з легендою, затонув в Індійському океані.

Де знаходиться: село Григорівка Чаплинського району Херсонської області, бухта затоки Сиваш.

Станіславський каньйон

Незвичні балки у Херсонській області -
Незвичні балки у Херсонській області - фото: instagram.com/miishynin

Балки Байдиха, або як називають це місце місцеві Херсонські гори, – це глибокі балки. Його унікальність полягає в поєднанні нетипових для Херсонщини утворень - своєрідних гір в поєднанні зі степовою природою Таврійського краю.

Де знаходиться: берег Дніпро-Бузького лиману біля селища Станіслав у Херсонській області.

Бакота

Таємнича Бакота у Хмельницькій області -
Таємнича Бакота у Хмельницькій області - фото: instagram.com/yuretzsmile

Село Бакота називають "українською Атлантидою", оскільки його затопили під час будівництва Дністровської ГЕС. Півстоліття тому сотні сімей залишили свої будинки та господарства. Людей виселили, а село затопили, щоби побудувати тут водосховище для потужної гідроелектростанції.

Бакотська затока поки що не має розвиненої туристичної інфраструктури, але мандрівники з усієї України приїжджають сюди, щоб помилуватися мальовничими краєвидами. Також їх манить загадкова історія. Так, за свідченнями археологів, колись тут було багато язичницьких храмів, святилищ та курганів з жіночими похованнями.

Де знаходиться: село Бакота Кам'янець-Подільського району Хмельницької області.

Дністровський каньйон

Дністровський каньйон є найдовшим в Україні -
Дністровський каньйон є найдовшим в Україні - фото: instagram.com/dikhtenko.v

Найдовший каньйон України знаходиться на межі чотирьох областей – Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської. На його території розташовуються більше сотні пам’яток живої та неживої природи світового значення, у тому числі й унікальні.

Найвідомішим місцем вважається оглядовий майданчик у Заліщиках. Це місто розташовується на півострові і з трьох сторін омивається водами Дністра. Мальовничі гірські ландшафти, густі ліси та бурхливі водоспади – це те, заради чого варто відвідати Дністровський каньйон.

Де знаходиться: місто Заліщики Тернопільської області.

Актівський каньйон

Актівський каньйон на Миколаївщині вражає своїми розмірами -
Актівський каньйон на Миколаївщині вражає своїми розмірами - фото: instagram.com/miishynin

Один із головних конкурентів Дніпровського каньйону – Актівський каньон. Його загальна площа складає приблизно 250 гектарів. Туристів ваблять не тільки неймовірні пейзажі, цікава флора та фауна, але й містична історія Долини диявола та десятки легенд про запорізьких козаків, скіфських царів і кримських татар. Гранітні валуни, стрімкі скелі, величезні кам'яні брили нависають над рікою Мертвовід, по якій, за легендою, скіфи спускали своїх правителів в останню путь. Припускають, що саме через цей ритуал ріка отримала таку назву.

Де знаходиться: поблизу села Актового Вознесенського району Миколаївської області.

Озеро Синевир

Одне з найвідомих озер України - Синевир -
Одне з найвідомих озер України - Синевир - фото: instagram.com/yuretzsmile

Озеро Синевир вважається візитівкою українських Карпат і найціннішим скарбом однойменного національного парку. Його історія оповита легендами та давніми повір’ями. Синевир – це найбільше та найглибше високогірне озеро України. З усіх сторін його оточують вікові сосни, а посередині знаходиться маленький острів, який порівнюють з зіницею ока.

Де знаходиться: Національний природий парк "Синевир" у Міжгірському районі Закарпатської області.

Білокузьмінівські скелі

Одна із перлин Донеччини - Білокузьмінівські скелі -
Одна із перлин Донеччини - Білокузьмінівські скелі - фото: instagram.com/mmilenazz

Словосполучення "пейзажі Донеччини" асоціюється, як правило, із териконами. Проте не лише шахти можна побачити на території Донецької області. Тут також розташований унікальний заповідник справжнісінька кам'яна країна "Кам'яні могили", на півдні області можна помилуватися морськими пейзажами, а на півночі – крейдовими скелями. Мова йде саме про Білокузьмінівські скелі.

Де знаходяться: біла села Білокузьминівка Константинівського району Донецької області

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах