Більше не має ідола: Магучіх шкодує про спільне фото з росіянкою на Олімпіаді

Більше не має ідола: Магучіх шкодує про спільне фото з росіянкою на Олімпіаді - || фото: instagram.com/rosya_dp

Відома легкоатлетка із Дніпра Ярослава Магучіх розповіла, що шкодує про спільне фото з росіянкою Марією Ласіцкене на Олімпійських іграх та запевняє, що після повномасштабного вторгнення її ставлення змінилося.

Ярослава Магучіх минулого року стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор-2020 у стрибках у висоту. У Токіо вона потрапила у скандал через те, що сфотографувалася після фіналу разом з росіянкою Марією Ласіцкене, яка також отримала нагороду. Після шквалу критики Ярослава пояснила, що це не було "проявом політичної позиції". Тоді стрибунка запевнила, що не заперечує війни між Україною та Росією, а вони просто привіталися за олімпійською традицією.

Ярослава Магучіх разом з росіянкою Марією Ласіцкене - || фото: @vpshmagazine

У минулому дніпрянка називала Ласіцкене своєю кумиркою, але, за її словами, після 24 лютого все змінилося. Про це вона розповіла в інтерв'ю NRK, передає "Суспільне".

- У нас більше немає стосунків. До 24 лютого всі спортсменки говорили між собою, ми спілкувалися з росіянками. Але після (повномасштабного вторгнення – ред.) все змінилося. Ніхто з них не написав нам. Вони мовчали, – розповіла легкоатлетка.

Ярослава каже, що багато спортсменів стверджують, що це не їхня проблема, вони не розуміють, що саме Росія вторглася в Україну, а також говорять про те, що вони нічого не можуть зробити.

Магучіх нагадала, що Ласіцкене лише написала "лист до Томаса Баха після трьох місяців війни", на який сама українка відреагувала негативно. У цьому листі російська спортсменка, яка має звання капітана ЗС РФ, звинуватила президента Міжнародного олімпійського комітету в "боягузтві" та "порушенні олімпійської хартії" через санкції проти спортсменів із Росії.

Після всіх цих подій дніпрянка більше не вважає Марію своєю кумиркою, а також додала, що "частина її шкодує" за спільне фото на Олімпіаді.

- Я більше не маю ідола. Тепер я виступаю з усвідомленням того, що є кумиркою для багатьох українських стрибунів. І я хочу ставати кращою заради них, – сказала Ярослава Магучіх.

Последние новости