Військовому з Дніпропетровщини посмертно присвоїли звання Героя України

Військовому з Дніпропетровщини посмертно присвоїли звання Героя України || - фото: armyinform.com.ua

Олександр Гарбуз — 19-річний військовослужбовець 93-ої окремої механізованої бригади "Холодний Яр". Йому посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Військовий народився у селищі міського типу Губиниха Новомосковського району Дніпропетровської області. У 2017 році закінчив 9 класів Губиниської загальноосвітньої школи №2, 2020-го – Перещепинський професійний ліцей за спеціальністю "Робітник фермерського господарства".  Про це повідомляє ArmiaINFORM.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

20 листопада 2021 року хлопець уклав контракт про проходження військової служби і став солдатом 93-ї бригади "Холодний Яр". Пройшов курс підготовки у навчальному центрі, обійняв посаду оператора протитанкового ракетного комплексу протитанкового взводу механізованого батальйону.

Його бойовим позивним стало прізвисько «Малой» – бо він і справді був невеличким на зріст та юним. Більшість з піхотинців-холодноярівців ставилися до нього як до сина. А згодом, вже у боях, 19-річний боєць здобув авторитет серед старших військових як «майстер влучного пострілу».

У березні 2022 року Олександр Гарбуз загинув на Харківщині, захищаючи Україну від російських військ.

Указом Президента України бійцю присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно) за вірність, особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Редакція Vgorode висловлює співчуття рідним загиблого Героя. 

Нагадаємо, раніше ми писали про загибель молодшого сержанта Юрія Черненка – батька шістьох дітей. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последние новости