З 1 липня українці не зможуть їздити польськими поїздами безкоштовно

З 1 липня українці не зможуть їздити польськими поїздами безкоштовно.

З 1 липня українці не зможуть їздити польськими поїздами безкоштовно. Фото: pixabay.com

Транспорт та інфраструктура
26 червня 2022 21:07

Вже з початку наступного місяця українські біженці у Польщі перестануть користуватися правом безкоштовного проїзду поїздами польських залізниць.

Нагадаємо, з початку весни громадяни України мали право їздити безкоштовно на багатьох поїздах РКР Intercity територією Польщі. Виняток становили лише чоловіки 18-60 років, які мали купувати собі квиток.

Спочатку їздити можна було всією Польщею, потім, з 1 червня, таке право збереглося тільки в прилеглих до України районах Польщі. Ще одна умова для безкоштовного проїзду – в'їзд на територію Польщі має бути здійснений після 24 лютого 2022 року.

Вже з 1 липня всі громадяни України повинні будуть купувати квитки на потяги за повною вартістю, випливає із повiдомлення польських залізничників, у яких граничною датою пільг зазначено 30 червня.

До 1 липня безкоштовно польськими поїздами можуть їздити жінки, діти до 18 років, чоловіки старше 60 років, чоловіки-інваліди віком 18-60 років. Проїзд дозволено на поїздах класів TLK та IC, лише у другому класі та між наступними станціями: Хелм, Дорохуськ, Люблін, Грубешув, Перемишль, Загужа, Ярослав, Жешув.

Безкоштовні квитки можна отримати у касі на вокзалі або у провідника у поїзді.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах