На вулицях Дніпра з'являться трамваї з панорамним дахом

На вулицях Дніпра з'являться трамваї з панорамним дахом -

На вулицях Дніпра з'являться трамваї з панорамним дахом - фото: facebook.com/profile.php?id=100006612644836

Транспорт та інфраструктура
05 червня 15:12

Вулицями Дніпра їздитимуть німецькі трамваї. Деякі з них будуть з панорамним дахом.

26 трамваїв з німецького Лейпцига вийдуть на маршрути Дніпра до кінця року, повідомив заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев.

З цим німецьким містом Дніпро активно співпрацює протягом останніх років - з 2019-го отримали 50 вживаних вагонів. Наприкінці минулого року Лейпциг знову звернувся до Дніпра з пропозицією передати трамвайні вагони. Фактично їх подарували нашому місту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Зазначимо, що два вагони будуть мати так званий панорамний дах і можуть використовуватися для оглядових екскурсій.

- Дуже дякуємо за допомогу та підтримку нашим партнерам з Німеччини. Та особисто - заступнику міського голови Лейпцига Ульріху Горнінгу ,голові Лейпцизького транспортного підприємства Рональду Юрсу та Єнсу Штробелю-керівнику управління рухомого складу. Зустрілися з колегами проговорили про можливість подальшої співпраці і не тільки в транспортній сфері, - йдеться у повідомленні.

На вулицях Дніпра з'являться трамваї з панорамним дахом -На вулицях Дніпра з'являться трамваї з панорамним дахом - фото: facebook.com/profile.php?id=100006612644836

Вже 17 вагонів отримали у гарному стані. До Дніпра вони прибувають із заміненою на сучасну та енергоощадну системою керування (тепер споживають на 30% менше електроенергії), модернізованими салонами та освітленням.

Зараз вагони потребують лише адаптації ширини колії до нашого стандарту (1524 мм замість 1435 мм). Цим займаються фахівці КП "Дніпровський електротранспорт".

На останню партію Дніпро чекає протягом тижня. Уже до кінця року ці 26 вагонів вийдуть на колії Дніпра, замінивши частину морально та технічно застарілих трамваїв радянських часів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах