Україна розпочне будівництво швидкісної євроколії: перші потяги поїдуть на Дніпропетровщину

Україна розпочне будівництво швидкісної євроколії: перші потяги поїдуть на Дніпропетровщину

Україна розпочне будівництво швидкісної євроколії: перші потяги поїдуть на Дніпропетровщину - фото: mind.ua

Транспорт та інфраструктура
26 травня 2022 10:34

Україна розпочне поетапне будівництво вузької європейської колії, аби з’єднати свою залізницю з Євросоюзом. Це дозволить значно прискорити проходження кордону залізничним транспортом та пришвидшити потік різноманітних товарів.

Спочатку планують з’єднати великі вузли та міста, а згодом і всю країну. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За словами операційного директора "Укрзалізниці" В’ячеслава Єрьоміна, в першу чергу розглядаються такі етапи: Львів-Київ, Львів-Одеса, Львів-Кривий Ріг, повідомляє Економічна правда.

На Укрзалізниці використовується колія шириною 1520 мм. Тому її будуть змінювати на європейську - 1435 мм. Такі колії використовують більшість країн Євросоюзу.

Україна розпочне будівництво євроколіїУкраїна розпочне будівництво євроколії - фото: prykordonnya.info

Також прем’єр міністр додав, що Україна планує найближчим часом приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Цей документ є фундаментом для переміщення товарів між країнами-членами ЄС. Він зазначив, країна до цього готова і це нові можливості для українського бізнесу.

Крім того, готується ще три проекти: Угода з ЄС про лібералізацію автомобільних вантажних перевезень, приєднання країни до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

Приєднання України до Єдиної зони платежів може відбутися вже влітку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах