Автоматика для в'їзних воріт — комфорт, перевірений часом

Техно
11 жовтня 14:57

Мрія кожного автомобіліста — зручний заїзд та виїзд з двору. Для збільшення власного комфорту важливо, щоб ворота відкривалися віддалено. Це дозволить керувати ними не виходячи з автомобіля та економити час.

Автоматика для в’їзних воріт — це продумана система, яка дозволяє відкривати та закривати воротами за допомогою пульту дистанційного управління, або інших пристроїв.

AD_4nXdnOA3gVm__IXG_8qEBRx1EAQUnKUFyawX22cupYAuTh4AI3SvKrq_ZsLPyuFheum08jAQGtAQ2eiZJl5jIDEHDYvatnPNES1kjyeKmpasvf5o5knSR8NfS8L8ba0jcJuIBobhpjDiDOv41wYp9YiFLHmk?key=zXHUnNWxuHVSiPOH2C7nzgAD_4nXdnOA3gVm__IXG_8qEBRx1EAQUnKUFyawX22cupYAuTh4AI3SvKrq_ZsLPyuFheum08jAQGtAQ2eiZJl5jIDEHDYvatnPNES1kjyeKmpasvf5o5knSR8NfS8L8ba0jcJuIBobhpjDiDOv41wYp9YiFLHmk?key=zXHUnNWxuHVSiPOH2C7nzg

Особливості роботи

На секційні та підйомно-поворотні системи встановлюють електропривод. Він призводить до руху полотно, яке ковзає на спеціальних напрямних. Така система передбачає кілька елементів:

  • мотор;
  • напрямну рейку;
  • кріплення та фіксатори;
  • пульт дистанційного управління.

До набору електропривода можуть входити додаткові аксесуари: приймачі, антени, сигнальні лампи та фотоелементи. Вони роблять експлуатацію безпечною та продовжують її термін дії. Наприклад, не дозволяють воротам зачинитися при виявленні перешкоди.

Типи воріт та автоматика для них

Приводи гаражних воріт Hörmann є універсальними та підходять для  воріт будь-якого типу: 

  1. Розпашні ворота вважаються класичним варіантом конструкцій. Вони складаються із суцільного одностінного полотна, яке при відкритті піднімається під стелю і там безпечно розміщується. Автоматика дозволяє відкрити їх до потрібного рівня та зафіксувати.
  2. В’їзні ворота у двір є продовженням огорожі. Вони можуть бути одно- чи двостулковими. Одностулкові ворота відсуваються у бік при відчиненні, двостулкові - відкриваються на два боки. 
  3. Рулонні ворота складаються із секцій і при відкриванні згортаються у рулон над отвором гаражу. Приводи дозволяють зробити процес відкривання швидким та зручним. 
  4. Секційні ворота мають найбільшу популярність. Вони виконані з утеплених сендвіч-панелей, які при відкриванні піднімаються вертикально і розміщуються під стелею гаражу. Такими воротами зручно управляти за допомогою пульта ДУ чи зі смартфону, особливо коли йдеться про конструкції великих розмірів.

Враховуючи, що ворота мають працювати роками, важливо правильно вибрати для них автоматику.

Як вибрати автоматику для воріт?

Перед тим як замовити комплект, важливо враховувати певні характеристики, адже від цього залежить функціонування всієї системи. Важливо враховувати кілька критеріїв.

  1. Призначення, тобто куди саме буде встановлена автоматика, на гаражні ворота чи промислові. Основні відмінності між приводами для приватного і промислового використання полягають у їх потужності, способі кріплення та ресурсі використання. 
  2. Враховуйте висоту та ширину воріт, коли обираєте електропривод. Так, максимальні розміри гаражних воріт становлять до 3 х 6 м, у той час як промислові рулонні ворота можуть досягати 30 м по ширині. Важливо вибрати систему згідно з параметрами і навантаженням, адже перевищення може призвести до збоїв у роботі воріт.
  3. Швидкість відкривання. Цей показник має значення для промислових воріт.
  4. Напруга може бути від 220-380 В та підбирається відповідно до розміру та ваги полотна. Вона напряму впливає на тягове зусилля.
  5. Якщо привод призначений для використання зовні приміщення, потрібно обрати варіант із захистом від атмосферних впливів та вандалізму. 

Електропривод для гаражних воріт має бути захищений від перепадів напруги, мати стильний дизайн та зрозумілі налаштування, які спростять керування системою. Встановлення автоматики на ворота бажано доручити професіоналам, тоді вся система буде функціонувати бездоганно протягом багатьох років. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах