Порівнюємо біткоїн та альткоїн: що вибрати для інвестування?

Порівнюємо біткоїн та альткоїн: що вибрати для інвестування? - фото

Порівнюємо біткоїн та альткоїн: що вибрати для інвестування? - фото

Техно
22 сiчня 11:56

Біткоїни й альткоїни самі по собі — це не гроші у звичайному розумінні. Вони є складним цифровим активом, що мають власні коди. Висока ринкова капіталізація Bitcoin дає змогу цьому активу залишатися на перших позиціях. Та деякі користувачі міркують, яка криптовалюта є більш привабливою для інвестицій. 

Основне про Bitcoin

Біткоїн заведено називати першою криптовалютою. Насправді це децентралізована платіжна система з відкритим кодом на вході. Завдяки їй можна проводити угоди без посередників. Часто саме Bitcoin протиставляють фіатним валютам.

Відмінності Bitcoin від звичайних валют:

  • обмежена емісія;
  • немає контролю з боку керувальних і централізованих органів (наприклад, банк керує фіатними валютами);
  • немає посередників у обміні криптою.

Криптовалюта має надійну структуру. Через відсутність централізованості ніхто не може вплинути напряму на курс, не обмежує переведення грошей в іншу країну тощо. Недоліком Біткоїна є висока волатильність. Ви можете відстежувати динаміку курсу на криптобіржах, наприклад WhiteBIT, перед тим, як купити цифрові активи.

Основне про альткоїни

Альткоїнами називають решту криптовалют, що з’явилися вже після Біткоїна. Суть кожного альткоїна в тому, що транзакції монет таких криптовалют відбуваються на своєму блокчейні. Перевага альткоїнів полягає у тому, що вони створюють альтернативу Біткоїну й намагаються уникнути його мінусів.

Тож у різних монет є різні плюси. Одні пропонують оперативні транзакції, інші — анонімність за допомогою спеціальних механізмів шифрування, треті — відсутність майнінгу в принципі.

Проте Біткоїн все ж домінує серед криптовалют, тож альткоїни мають менший вплив. Їх рідше використовують як спосіб оплати. І не всі альткоїни є децентралізованими. 

Висновки

Біткоїн попри високу волатильність є перспективним для вкладень. Адже часто трейдери заробляють саме на різниці курсів. Проте серед альткоїнів є й більш стабільні монети. Краще створювати збалансований криптопортфель, додаючи туди різні монети.

В будь-якому випадку перед покупкою цифрового активу треба його проаналізувати. Рішення інвестувати в криптовалюти варто підсилювати реальними аргументами на користь вашої цілі.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах