Топ-5 несправностей газової колонки. Коли пора терміново викликати майстра

Топ-5 несправностей газової колонки. Коли пора терміново викликати майстра - фото

Топ-5 несправностей газової колонки. Коли пора терміново викликати майстра - фото

Техно
07 серпня 2023 15:34

Газова колонка – важливий та необхідний побутовий прилад. Він забезпечує гарячу воду для миття посуду чи купання. Проте навіть найнадійніше обладнання від відомих брендів може виходити з ладу. Причин тому безліч: і неправильне підключення, і фізичне зношення деталей, і порушення правил експлуатації тощо.

Фахівці компанії Майстер911 підготували для вас огляд Топ-5 найпоширеніших несправностей газової колонки. При перших ознаках будь-якого відхилення від нормального функціонування необхідно одразу звернутися до профільних фахівців. Це гарантує не лише довговічність і надійність роботи, а й убезпечить від форс-мажорів – витоку газу чи навіть вибуху.

1. Відсутність подачі гарячої води

Ця проблема може мати кілька причин:

  • несправність газового клапану;
  • несправність пілотного пальника, який відповідає за запалення газу;
  • засмічення гарячого водопроводу;
  • проблеми з водяним фільтром.

Для точного виявлення причини несправності необхідна професійна діагностика. Лише після цього можна братися до ремонту.

2. Нерівномірне нагрівання води

Якщо вода нагрівається нерівномірно, це може свідчити про проблеми з теплообмінником в газовій колонці. Утворення накипу на теплообміннику може призводити до недостатнього контакту води з поверхнею теплообмінника, що знижує його ефективність. Зазвичай, достатньо провести повноцінну очистку внутрішніх елементів від накипу й сміття, щоб техніка й надалі працювала ефективно.

3. Витік газу

Витік газу є серйозною проблемою, яка потребує негайного втручання. Він може бути викликаний пошкодженням газових шлангів або фітингів, несправністю газового клапану чи неправильним з'єднанням.

У випадку виявлення витоку газу, необхідно одразу відключити побутове обладнання та звернутися до кваліфікованого фахівця.

4. Несправність пілотного пальника

Якщо пілотний пальник періодично згасає або не запалюється, це може вказувати на проблеми з датчиком полум’я або блокування газових отворів. Засмічення пальника або його деталей, окремих елементів і порушення електричних з'єднань також можуть призводити до несправностей пілотного пальника.

5. Слабке горіння

Якщо газова колонка працює, але димить, відчувається неприємний запах або не горить чистим і яскравим полум’ям, це може бути ознакою одразу кількох проблем:

  • недостатня подача повітря;
  • неправильне змішування газу з повітрям;
  • неефективне спалювання.

Це може викликати незадовільну ефективність і небезпеку витоку вуглекислого газу.

Підбиваючи підсумок

64d0caefb05fd.webp64d0caefb05fd.webp
У разі виявлення будь-яких зазначених несправностей, рекомендується звернутися до кваліфікованого сервісного центру, фахівці якого зможуть виявити причину проблеми та вжити необхідних заходів для її усунення.

Важливо пам'ятати, що діагностика та ремонт газової колонки мають проводитися лише спеціалістами з відповідними кваліфікаціями й дозволами.

Якщо вам потрібен кваліфікований майстер з газових колонок у Дніпрі, рекомендуємо звернутися до сервісу побутових послуг Майстер911. Тут ви швидко знайдете відповідального ремонтника, який розуміється в усіх особливостях кожної моделі. 

Для замовлення послуг достатньо зробити лише один телефонний дзвінок. Зазвичай майстру достатньо від 1 до 6 години, щоб приїхати на виклик. Така оперативність дійсно важлива, коли йдеться про необхідність швидкого ремонту колонки. Фахівець має у своєму арсеналі всі інструменти, прилади для діагностування й набір деталей першої необхідності. На сайті є докладний прайс-лист, в якому наведені базові тарифи на різні види послуг.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах