Вночі по Дніпропетровській області завдали кілька ракетних ударів: подробиці

Дніпропетровської області завдали кілька ракетних ударів

Дніпропетровської області завдали кілька ракетних ударів - фото: pravda.com.ua

Події
02 квiтня 2022 10:57

Сьогодні, 2 квітня, вночі на Дніпропетровщині люди чули кілька вибухів та бачили спалахи. Відомі подробиці випадку.

Як повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук і додав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, цієї ночі за допомогою ППО над Дніпропетровщиною збили 4 ворожі ракети та один ворожий безпілотник. Однак, незважаючи на це, росіянам все ж таки вдалося завдати по Дніпропетровській області відразу кілька ракетних ударів. На щастя, загиблих нема. Але є постраждалі та руйнування.

Так, окупанти вдарили по автозаправці у Кривому Розі, внаслідок чого почалася пожежа. Як зазначили у ГУ ДСНС Дніпропетровської області, пожежники загасили його.

За словами начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, крім заправки на в'їзді в район Інгулець, вночі попадання були у периметр одного навчального закладу та до житлових будинків приватного сектору на Інгулці. Били не з "Градів" (після визволення нашими воїнами десятка сіл Херсонської області їх "Гради" вже до міста не дістають), а із "Смерчів", які мають значно більшу дальність стрілянини. Потрібно сказати, що ударів було завдано забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами, які накривають одразу велику площу.

Окупанти обстріляли Кривий Ріг.Окупанти обстріляли Кривий Ріг. Фото: facebook.com/OleksandrVilkul

Оскільки мешканці будинків виконали розпорядження Військової адміністрації щодо евакуації, то потерпілих немає. В одному із сіл Криворізького району через обстріл частина людей наразі залишилася без електропостачання. Пошкоджено фасади кількох споруд.

Потрібно сказати, що цієї ночі окупанти також потрапили ракетами на інфраструктурний об'єкт у Дніпрі. Вони зруйнували там 3 будівлі та 8 одиниць техніки. Двоє людей дістали поранення. При цьому на місці події виникла масштабна пожежа – гасили її 45 рятувальників Дніпра.

Оновлено о 18:00

Як повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області, за фактом сьогоднішнього ракетного обстрілу об'єкта цивільної інфраструктури в Дніпрі (який був близько 00:10) вже відкрито кримінальне провадження за статтями за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, які призвели до тяжких наслідків, а також за порушення законів та звичаїв війни.

За фактом сьогоднішнього артилерійського обстрілу населених пунктів у Криворізькому районі Дніпропетровської області фахівці відкрили два кримінальні провадження за статтею за порушення законів та звичаїв війни. Наразі у прокуратурі уточнюють інформацію про те, що ніхто з людей внаслідок артобстрілу не постраждав і не загинув.

Обстріляні населені пункти у Кривому Розі.Обстріляні населені пункти у Кривому Розі. Фото: dnipr.gp.gov.ua

Тривають розслідування випадків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах