Обласна влада не закликає евакуюватися мешканців Дніпропетровщини

Обласна влада не закликає евакуюватися мешканців Дніпропетровщини

Обласна влада не закликає евакуюватися мешканців Дніпропетровщини - фото: facebook.com/nbankr

Події
07 квiтня 2022 19:36

На паніку у зв'язку з рекомендаціями про евакуацію з Дніпра відреагувала й обласна влада. Вони підтвердили, що мешканців Дніпропетровщини не закликають покидати будинки. А ось переселенців просять їхати далі, якщо вони можуть.

Як повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, рішення щодо виїзду жителям області потрібно приймати самостійно. Обласна влада до евакуації не закликає:

- Я наголошую: причин для паніки немає! Наразі ситуація у Дніпропетровській області стабільна та перебуває під повним контролем Збройних сил України. На всіх напрямках – Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому – наші ЗСУ зараз міцно тримають оборону. І триматимуть її до Перемоги. Будь ласка, вірте в наші збройні сили та не піддавайтеся паніці, – написав Лукашук у Телеграм.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому внутрішньо переміщених осіб, які зараз перебувають у Дніпропетровській області, влада просить виїжджати з регіону, якщо вони мають цю можливість. Це пов'язано із ситуацією на Донецькому напрямку, яка може загостритися. Отже, кількість переселенців на Дніпропетровщині може збільшитися в рази.

– Тому просимо всіх внутрішньо переміщених осіб, які хочуть і можуть виїхати, переїжджати до західних регіонів України. Це зменшить навантаження на наші громади та допоможе впоратися з можливим напливом людей, – сказав Лукашук.

Нагадаємо, що щодня з Дніпра та Кривого Рогу курсують евакуаційні потяги. Виїхати можна і власним транспортом – дороги відчинені.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах