Як біженцям отримати статус ВПО та матеріальну допомогу через "Дію"

Як біженцям отримати статус ВПО та матеріальну допомогу через "Дію"

Як біженцям отримати статус ВПО та матеріальну допомогу через "Дію" - фото: rosario3.com

Події
19 квiтня 2022 19:15

Люди, які евакуювалися з "гарячих точок" України до безпечніших її регіонів, тепер можуть отримати статус ВПО та грошову допомогу від держави через "Дію". Як це зробити – інструкцію читайте нижче.

Як повідомили представники державного застосунка "Дія", внутрішньо переміщеним особам (ВПО) мають виплачувати щомісячну матеріальну допомогу. Дорослі можуть отримувати по 2000 гривень для себе та по 3000 гривень для дітей. Ці гроші біженцям дозволено отримувати на картки єПідтримка, після чого витрачати на будь-які товари чи знімати "готівкою". Оформити статус ВПО для отримання виплат вже можна за спрощеною (швидкою) процедурою у "Дії".

Як отримати статус ВПО через застосунок "Дія"?

Щоб отримати статус ВПО та виплати через застосунок "Дія", виконайте інструкції:

  • скачайте "Дію" або оновіть її (якщо вона вже встановлена на смартфоні);
  • зайдіть у "Дію". Натисніть слово "послуги", а потім – на "Отримати статус ВПО";
  • вкажіть своє поточне місцезнаходження, підтвердіть геолокацію та натисніть "Продовжити" (зазначимо, що геолокація потрібна лише один раз і лише для отримання послуг для ВПО);
  • якщо у вас є дитина, можете отримати статус переселенця і для нього (свідоцтво про народження підтягнеться в Дію або ви можете додати його вручну). Якщо ж дітей у вас немає, натисніть "Зареєструватися без дітей";
  • виберіть картку єПідтримка, щоб отримати фінансову допомогу (якщо раптом у вас немає такої картки,  потім потрбно буде оформити її у одному з банків-партнерів, наприклад, у "ПриватБанку", "Монобанку" або інших);
  • вкажіть, яка допомога вам потрібна (потреба у медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці) та залиште свої контактні дані. Як тільки з'явиться можливість допомогти, представники соцзахисту зв'яжуться з вами.

Після всіх цих дій довідка ВПО з'явиться у застосунку "Дія" поряд з іншими цифровими документами, а матеріальна допомога від держави буде виплачена на картку єПідтримка.

ВАЖЛИВО: якщо ви раніше вже оформили статус ВПО, то ця послуга в програмі "Дія" для вас поки що недоступна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах