Ілон Маск відкрив інтернет Starlink для України: як він працює

Ілон Маск відкрив інтернет Starlink для України: як він працює -

Ілон Маск відкрив інтернет Starlink для України: як він працює - Фото: blackline.com

Події
27 лютого 2022 13:03

На прохання віце-прем'єра України Михайла Федорова засновник SpaceX Ілон Маск відкрив для українців "інтернет із супутника" Starlink.

Міністр цифрової трансформації України через Twitter звернувся до Ілона Маска та повідомив, що поки він намагається колонізувати Марс, Росія намагається окупувати Україну. Федоров попросив забезпечити нашу країну станціями Starlink.

У відповідь Ілон Маск повідомив, що відкрив для українців Starlink – систему надшвидкісного інтернету. Більше терміналів – уже у дорозі.

Ілон Маск відкрив інтернет Starlink для УкраїниІлон Маск відкрив інтернет Starlink для України

Що таке інтернет Starlink

Як повідомляють у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, Starlink – це проект компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету.

Старлінг - це мережа супутників, які на орбіті за допомогою лазерного променя взаємодіють між собою на частоті понад 10 ГГц. З наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони з частотою 12 ГГц.

- Швидкість такого інтернету – до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі. Працює майже як наш спецзв'язок. Старлінк можна буде використовувати у цивільних та військових цілях, – повідомляє Держслужба спецзв'язку та захисту інформації України.

Люди можуть не вдасться швидко підключитися до Starlink

Поки що немає офіційної інформації про те, як українцям в умовах війни можна буде підключитися до "супутникового інтернету". Але з офіційного сайту Starlink відомо, що для його роботи у користувача має бути спеціальне обладнання, яке потрібно замовити на сайті. А потім встановити програму на мобільний телефон. Саме підключення швидке, але чекати доставку цього обладнання до України доведеться довго.

Ось таке має бути обладнання –Ось таке має бути обладнання – фото: starlink.com

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах