У Дніпрі планують будівництво 4-поверхового житлового комплексу «Крона» на місці колишнього дитячого садка

У Дніпрі планують будівництво 4-поверхового житлового комплексу «Крона» на місці колишнього дитячого садка

У Дніпрі планують будівництво 4-поверхового житлового комплексу «Крона» на місці колишнього дитячого садка фото: gorod.dp.ua

Події
Сьогодні 14:32

Новий проєкт передбачає зведення житлового будинку на ділянці площею 0,5 га, що примикає до парку Зелений Гай.

На цій території буде реалізовано сучасне житло з комплексним благоустроєм, враховуючи існуючий рельєф, повідомляє міський сайт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 1960-80-х роках на західному схилі парку працював дитячий садок. Однак у 90-х роках він був закритий і розграбований. Два десятки років тому на частині території вже збудували один висотний житловий комплекс, а тепер планують звести ще один, але в меншому масштабі.

“Головною та несподівано приємною подією останнього місяця стало замовлення на проєкт житлового будинку у Дніпрі, в районі парку Зелений Гай. До цього ми працювали над перетворенням території колишнього дитсадка з занедбаними корпусами на житловий комплекс економкласу в одному з периферійних районів міста”, — розповів автор проєкту, архітектор Олександр Сорін.

За його словами, проєктом передбачено будівництво чотириповерхового будинку на 52 квартири площею від 50 до 80 квадратних метрів з можливістю варіантів блокування.

Також заплановано паркінг, що забезпечить будинок машиномісцями та слугуватиме укриттям для мешканців у разі надзвичайних ситуацій.

Квартири на першому поверсі матимуть виходи до приватних насаджень, наповнених зеленню. Передбачено два пентхауси з вікнами на парк та терасами на даху. На кожному поверсі будуть приміщення для колясок та велосипедів.

Однією з переваг будинку стане наявність балкона у кожній квартирі. Для фасаду використають лицьову цеглу двох кольорів українського виробництва, а також оштукатурені карнизи з невеликими виступами та заглибленнями. Заплановано також встановлення сонячних панелей на даху для створення резерву потужності для функціонування об'єкта.

Про терміни реалізації проєкту поки що не повідомляється.

Раніше, ми писали про те, що у Дніпрі активно триває будівництво об'єктів, розпочатих ще до повномасштабного вторгнення. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах