В Україні обмежили мобілізацію чоловіків 50+

В Україні обмежили мобілізацію чоловіків 50+ -

В Україні обмежили мобілізацію чоловіків 50+ - фото: fact-news.com.ua

Події
Сьогодні 17:17

Після 50 років призиваються лише ті, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності, заявив член оборонного комітету Веніславський.

Нардеп Федір Веніславський від фракції "Слуга народу" заявив, що в Україні офіційно обмежили мобілізацію чоловіків 50-60 років, але відбуватися це буде за окремим розпорядженням, пише Liga.net.

В Україні діє директива, яка регулює мобілізацію чоловіків віком від 50 до 60 років, і така мобілізація можлива лише за окремим мобілізаційним розпорядженням Генерального штабу ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами Веніславського, після досягнення 50 років під мобілізацію підпадають лише ті чоловіки, які мають дефіцитні військово-облікові спеціальності, що є необхідними для оборонних потреб країни. Цей підхід відображає загальну позицію військового керівництва щодо оптимізації мобілізаційного ресурсу.

23 вересня народний депутат України від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко повідомив, що в Україні офіційно зупинили призов громадян віком від 18 до 25 років. Призов придатних осіб цієї вікової категорії тепер можливий лише за їх письмовою згодою.

Окрім цього, Гончаренко зазначив, що згідно з тією ж директивою, чоловіки віком від 50 до 60 років можуть бути мобілізовані виключно за окремим мобілізаційним розпорядженням, виданим Генеральним штабом ЗСУ. Це положення підтверджує пріоритетний мобілізаційний підхід для осіб із дефіцитними військовими спеціальностями.

У Сухопутних військах ЗСУ також зазначили, що рішення були ухвалені з метою зниження суспільної напруги.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах