Російські дрони та ракети: як швидко долітають до Дніпропетровщини

Російські дрони та ракети: як швидко долітають до Дніпропетровщини

Російські дрони та ракети: як швидко долітають до Дніпропетровщини фото: usionline.com

Події
Сьогодні 14:11

Окупаційні сили посилили використання безпілотників для проведення розвідки, що дозволяє їм ефективно планувати та коригувати свої удари.

На жаль, системи протиракетної оборони мають обмежений час для реагування на такі загрози, повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запущений з районів Таганрога або Ростова, балістичний ракетний комплекс «Іскандер» здатен розвивати швидкість до 2,1-2,6 кілометра за секунду, що дозволяє йому подолати відстань у 300-350 кілометрів за приблизно 3-4 хвилини. У випадку запуску з Воронежа, час польоту може становити 4-5 хвилин.

“До Дніпра балістичні ракети долітають приблизно за 3-5 хвилин, залежно від району пуску. Цей час може варіюватися в залежності від траєкторії польоту та конкретних умов,” — зазначив очільник ДОР Микола Лукашук. 

Важливість реагування на повітряну тривогу

Микола Лукашук також висловив занепокоєння щодо ставлення населення до повітряних тривог.

“Не перебувайте поблизу промислових підприємств та обʼєктів критичної інфраструктури під час повітряних тривог. Якщо ви вдома, знайдіть найбільш безпечне місце — укриття, паркінг, підвал або центральні частини будівель, подалі від вікон. Реагуйте максимально оперативно і не наражайте себе на небезпеку,” — наголосив голова облради.

Останнім часом Павлоград опинився в безпосередній близькості до зони бойових дій, ставши частим об’єктом для розвідувальних дронів та балістичних ракет російських окупаційних військ.

У нинішніх умовах особливо важливо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, коли Повітряні сили попереджають про загрозу балістичних ударів. Ваша швидка реакція може стати запорукою безпеки.

Раніше, ми писали про те, що 6 вересня, у Павлограді пролунала серія вибухів. Внаслідок ракетного удару є загиблий, серед 55 постраждалих є і діти. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах