Перейменування Новомосковська: нова назва міста 

Перейменування Новомосковська: нова назва міста 

Перейменування Новомосковська: нова назва міста  фото: discover.ua

Події
Сьогодні 13:18

19 вересня народні депутати проголосували за перейменування Новомосковська

Нова назва — Самар, - повідомляє Суспільне Дніпро. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Постанова про перейменування набуде чинності після підписання головою Верховної Ради та президентом. За словами директора Новомосковського історико-краєзнавчого музею Костянтина Мешка, нова назва повʼязана з річкою Самара, що протікає через місто. Назва не нова, а історична. У XVIII сторіччі, в період Нової Січі, зафіксовано, що це місто називали Самар.

Міська влада пропонувала й іншу назву – Нова Самар, проте такий варіант відхилили. Наразі готуються проводити демонтаж старих назв.

Нову назву також отримав і Першотравенськ. Тепер місто називається Шахтарське. 

Павлоград та Синельникове виключили зі списку на перейменування. Раніше, ми писали, що довго точилися обговорення щодо перейменування Павлограда. 

Загалом в області перейменували 42 населені пункти. Нові назви отримають населені пункти, які мають у своїй назві російські та радянські наративи або русифіковані назви. Також перейменують назви, присвячені московським діячам. 

«Серед пропозицій перейменування багато назв, пов’язаних з радянськими святами або символікою. Наприклад, це Перше Травня, Першотравенка, Первомайське, Першотравневе, Першотравенськ, Маївка», – сказав нардеп Ярослав Железняк. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук впевнений, що перейменування 327 населених пунктів не вплинуть на покращення життя у цих містах. 

«Що станеться, наприклад, у Павлограді? Після перейменування в місті автоматично з’явиться нова амбулаторія чи нове укриття? Можливо, людям не вимикатимуть світло взимку? Зараз перейменування – це все про політику та бажання деяких опозиційних сил зіграти на цій темі», – вважає голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах